Branislav Brano Mićunović Foto: Luka Zeković/Vijesti.me

Brano Mićunović, kontroverzni crnogorski biznismen preminuo je u petak u Budvi, a brojne poznate ličnosti oprostile su se čituljama od njega. Među njima se našao i bivši predsednik Crne Gore Milo Đukanović, ali osuđivani kriminalac Naser Keljmendi, Zvezdan Terzić i drugi.

„Zbogom, dragi prijatelju. Počivaj u miru. Milo Đukanović sa porodicom“, navodi se u čitulji koju je Milo Đukanović dao u medijima.

Milo Đukanović dao čitulju za Brana Mićunovića Foto: Privatna arhiva

Pored Đukanovića, od Mićunovića su se poslednji put oprostili članovi njegove najuže rodbine, prijatelji, poznanici među kojima je bilo i drugih zvučnih imena.

Tako je direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić, na čitulji preko cele strane, napisao: „Imao sam sreću da te kao golobradi dečak sretnem i upoznam. Prihvatio si me kao svoje dete, uz tebe sam odrastao i učio o životu, naučio si me šta je čast, ponos i prijateljstvo. Bio si hajduk nad hajducima, mudar čovek i brat kakav se retko rađa. Mi koji smo te poznavali pričaćemo i prenositi istinu o tvojoj ljudskoj veličini. Hvala ti na svemu i ponosno putuj, brate moj“.

Zvezdan Terzić dao čitulju za Brana Mićunovića foto Privatna arhiva

Među ožalošćenima našao se i poznati kriminalac Naser Keljmendi, koji je porodici Mićunović izjavio saučešće.

„Povodom smrti vašeg oca i brata primite moje iskreno saučešće od iskrenog prijatelje. Brano, večna ti slava“, u potpisu piše Naser Keljmendi koji je, podsetimo, pre osam meseci oslobođen optužbe za trgovinu drogom za šta je prvostepeno osuđen na četiri godine i osam meseci zatvora.

Čitulju su uputili i iz Lutrije Crne Gore: „Duboko pogođeni Vašim odlaskom. Velikom čoveku poslednji pozdrav“.

I Dejan Savićević našao se među onima koji su se poslednji put oprostili od Mićunovića.

Dejan Savićević dao čitulju za Brana Mićunovića foto Screenshot

Na svom Instagram profilu spisateljica Vesna Radusinović objavila je fotografiju Brana Mićunovića uz nekoliko potresnih reči o njemu, koju je emotikonima „slomljeno srce“ i „sklopljeni dlanovi“ komentario Čedomir Jovanović.

Priznanja i kontroverze

Mićunović je bio poznat po svojoj uspešnoj poslovnoj karijeri, ali i po kontroverzama oko navodne povezanosti sa organizovanim kriminalom, podseća Blic.

Osim toga, Sjedinjene Američke Države su uvele sankcije Mićunoviću i Miodragu Daki Davidoviću, zbog navodne povezanosti sa kriminalom i uticajem Rusije u regionu.

Brano Mićunović je rođen 1953. godine u Nikšiću, a njegova mladost bila je obeležena treniranjem boksa i služenjem u elitnoj 63. padobranskoj brigadi nekadašnje JNA.

Bonus video: Sahrana Alekseja Navaljnog u Moskvi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare