srđan radosavljević foto društvene mreže
srđan radosavljević foto društvene mreže

Mesec dana je prošlo od sudara čamca i teretnog broda na Savi u Beogradu, kada je tragično izgubila život Jadranka M. (41), dok je njen suprug V. M. (41) uspeo da ispliva kod obližnjeg splava, a kako saznaje "Blic", za kumom ovog bračnog para Srđanom Radosavljevićem (42) koji je bio sa njima na čamcu, još uvek se traga.

Kako su tada opisivali svedoci ove teške nezgode na reci, prvo se čula čudna škripa i buka, da bi potom videli čoveka u vodi koji je panično dozivao ime svoje supruge i kuma. Bio je to V. M. (41) koji je jedini uspeo da pronađe spas zahvaljujući ljudima sa obližnjeg splava.

Telo njegove supruge Jadranke pronađeno je u 2.50 sati kod Sava promenade, nakon potrage tri policijska čamca.

Ipak, potraga za Srđanom Radosavljevićem bila je bezuspešna i za njim se zvanično i dalje traga, rečeno je za „Blic“ iz MUP-a.

Porodice Mor i Radosavljević i njihovi prijatelji rekli su tada da su u potpunom šoku. Kako su pričali, sve što se dogodilo je prevelika tragedija i plašili su se šta će biti sa preživelim Jadrankinim mužem i kako će sve to podneti.

„Ne znam šta mi je strašnije. To što je Jadranka poginula, to što se ne zna šta je sa Srđanom ili to šta se desilo Jadrankinom suprugu. Ne gubimo nadu. Sve mislimo da će Srđana naći negde na obali živog. Još ne želimo da se pomirimo sa tim što nam većina kaže da verovatno nije preživeo i da je prošao kao Jadranka“, ispričao je za „Blic“ zajednički prijatelj porodica Mor i Radosavljević.

Kako je tada dodao, V. M. je bio u jako lošem stanju i svi su se plašili šta će biti sa njim i kako će pregurati veliku tragediju.

„Ostao je bez supruge. Ostao je bez kuma. Koliko smo čuli, pre nego što su ga spasili stalno ih je dozivao iz vode. Nisam se čuo sa njim ali sam od porodice čuo da je psihički jako loše. Ne mogu ni da zamislim kako mu je. Užas jedan. Spremaju sahranu za Jadranku, ne znaju gde im je kum… Strahota. Nadam se da će se izvući bez većih psihičkih posledica“, svedočio je sagovornik.

Svi još uvek u šoku

Mesec dana nakon tragične nesreće, oglasio se i Srđanov kolega, koji je naveo da uprkos neumornim naporima spasilačkih timova, on još uvek nije pronađen.

„Srđan je bio neprocenjivo vredan član našeg tima zahvaljujući svojoj ljubaznosti, entuzijazmu, predusretljivosti i profesionalizmu. Imao je jedinstvenu sposobnost da, i u najkomplikovanijim situacijama, sve oko sebe ispuni pozitivnom energijom i smehom. Na području Srbije i Zapadnog Balkana bio je jedan od vodećih stručnjaka u polju sajber bezbednosti“, naveo je.

„Prijatelj čija pozitivna energija i srdačnost već nedostaju“

„Za sve nas koji smo radili s njim, on je bio i mnogo više od kolege – bio je blizak prijatelj čija pozitivna energija i srdačnost već nedostaju. Nas dvojica smo, u proteklih 12 godina, prošli kroz toliko toga zajedno i stvorili toliko uspomena koje ću pamtiti čitavog života. Iako slomljenog srca, moje misli su sa njegovom porodicom tokom ovog izuzetno teškog perioda. Srđan nikada neće biti zaboravljen“, zaključio je kolega nestalog Beograđanina.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Mnogi Srđanovi saradnici iz inostranstva koji su tek sada saznali za sve, uz šok zbog ove vesti nudili su pomoć njegovoj porodici, kao i finansijsku podršku.

Podsetimo, do sudara čamca i teretnog broda je došlo 5. jula oko 22 časa na neosvetljenom delu Save. Bračni par i Radosavljević bili su na čamcu kada je naišao teretni brod. Očevici su ispričali da je posada sa broda pokušala da upozori čamac da se skloni, međutim, kako nije bilo povratne reakcije, prešao je preko njega i zdrobio ga.

„Nikada neću zaboraviti tu noć. Posle sirene broda i buke od udarca, u mraku su odzvanjali jauci muškarca i njegovo dozivanje supruge i kuma. Neprestano je vikao „Jadranka i Srđane, kume“, ali njih nigde nije bilo… Do njega su gliserom došli momci sa obližnjeg splava i spasili su ga, tražili su i Jadranku i Srđana, ali bezuspešno. Telo žene je voda odnela nizvodno i ono je izvučeno na potpuno drugoj lokaciji“, ispričao je tada novinarima jedan od očevidaca ove tragedije.

Bonus video: Potraga za telom Ane Knežević u Španiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar