Foto:evropskasrbija.rs

Novosadski političar Srđan Egić optužen je da je silovao manekenku Ninu Š. (21), 8. marta ove godine, nakon što se ona javila na oglas za stan, koji je pomenuti političar postavio. Kobnog dana kada se napad dogodio, Nina Š. se našla sa osumnjičenim Egićem kako bi pogledala stan, a ona je sada na svom Fejsbuku napisala šta se tačno dogodilo, ali i sa čim se sve susretala od momenta kada je političara prijavila.

Na društvenoj mreži Fejsbuk, mlada devojka ispričala je kako ju je potraga za stanom i poslom umalo koštala života. Objasnila je da se monstrum prvenstveno ponudio pomoć, pozvao je na piće, te da ju je nakon toga odveo da joj pokaže stan, gde je počeo napad.

Pročitajte još:

Devojka je ispričala da se sa Egićem našla oko 19 časova, kako bi se dogovorili oko detalja vezanih za izdavanje stana.

„Mislila sam da ćemo ići na poslovno piće na mestu gde smo se našli, ali je on to odbio. Seli smo u jedan restoran, popili smo piće i on je platio karticom sa telefona. Počeo je da me ispituje iz kog razloga se selim i insistirao je da pričam o porodičnim odnosima, svojim vezama, i da može da mi pomogne. Zatim je predložio da idemo u stan i da ćemo tamo večerati“, napisala je mlada devojka Nina Š.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Navela je da su posle pića krenuli u stan i da je u tom trenutku Egić počeo da vrši pritisak na nju kako bi mu rekla sa kojom osobom je u emotivnoj vezi. Prethodno je, dok su išli ka restoranu, njen telefon i torbicu stavio iza svog sedišta, rekavši da joj to ne treba.

„Tokom vožnje do njegovog stana insistirao je da mu pričam o svojoj emotivnoj vezi koju sam raskinula i čime se momak bavi, na šta ja nisam želela da odgovorim i on je burno rekao: “ Zašto ima da kriješ?“ na šta sam ja odgovorila da nema potrebe da pričam tuđe privatne stvari“, navodi ona u objavi.

Nina Š. je napisala da tokom razgovora Egić navodio da ima jako imućne poznanike i da može da joj sredi posao. U trenutku kada su stigli do stana, koji se nalazio u samom centru grada, Egić je iznenada otišao u stan bez da je sačeka, što je nju začudilo.

Pročitajte još:

„Stajao je na ulazu u dnevnu sobu i spopao me je odmah. Krenuo je da me ljubi i da se on skida. Prislio me da ga zadovoljim. Odbijala sam, nisam želela, a on je postajao sve agresivniji, ja sam pružala otpor i pokušavala sam da se odbranim, a on me je bacio na krevet i nasilno skinuo“, opisuje detalje užasa koji je proživela.

Kako piše, u jednom trenutku joj se slošilo i molila ga je za čašu vode, ali je on to odbio i rekao da ga ne zanima što joj je loše. Nasilnik ju je, kako tvrdi devojka, potom bacio na pod, na tepih, dok je ona sve vreme plakala, vrištala i molila da prestane, što on nije želeo.

„Počela sam da krvarim, a on je rekao: „Mene ne zanima što ne želiš odnos sa mnom, jer ja želim!“, i da mi je dao stan i da sam ja njegovo vlasništvo i da ćemo imati odnose iako ja to ne želim, kao i da mi ni Bog neće pomoći.. Sećam se da sam ga u jednom momentu molila samo da stane, da me boli, da mi ne radi to, jer sam već preživela nasilje, rekao je da ga ne zanima“, napisala je devojka.

Njena agonija nastavljala se iz momenta u momenat.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Tokom tih momenata pretio mi je da ćutim ukoliko dostava bude zvala i da budem mirna. Sve vreme je ismevao moje reakcije straha, u jednom trenutku dok je vršio silovanje nadamnom pogledao me je oštro, oči su mu bile crne, znala sam da je to psihopata, kao i da to ne radi prvi put, jer vrlo iskusno zna šta i kako radi“, napisala je ona.

Ona objašnjava da je iskoristila trenutak nepažnje, dograbila telefon i utrčala u kupatilo, odakle je pozvala prvi broj iz imenika, koji je bio njen bivši partner. Molila ga je da joj pomogne jer je silovana, ali je zaboravila da mu kaže da se nalazi u Novom Sadu.

„Uleteo je u kupatilo i prekinuo poziv. Besno me pitao da li sam to rekla momku da me je silovao. U tom momentu zazvonio je telefon ponovo, ali je on prekinuo poziv. Želeo je da me natera da se istuširam, kako bi bili dokazi uklonjeni, ali ja to nisam želela. Počeo je da preti da ima poznanika u policiji i veze svuda, da sam nadrogirana i da telefon neću dobiti nazad“, piše ova devojka.

Obrisao pozive i poruke

Istakla je da joj je nasilnik obrisao poruke sa Vajbera i pozive, ali je zaboravio da obriše poruke sa mejla i Fejsbuka. Kada je izlazila iz stana, zapretio joj je i da ne sme nikome da kaže šta se dogodilo.

„Na izlazu srećem ženu koja je dostavljala hranu nekome i molim je za pomoć, izlazimo iz zgrade i srećem čoveka koji je trebao Egiću da dostavi picu i molim ga da mi bude svedok, što on odbija. Nakon toga, devojka iz dostave me vodi u obližnju policijsku stanicu“, piše žrtva.

Nakon svega što joj se izdešavalo pomirila se sa svojim bivšim momkom, ali, kako tvrdi, on je u jednom trenutku počeo da je sputava u tome da pokrene tužbu. Objašnjavao joj je da im prete, da je neće ostaviti na miru i svakim danom je sve više pritiskao, do momenta kada je umalo popustila i odustala.

„Dva dana pre svedočenja dolazim u Novi Sad. Tokom mog boravka u tužilaštvu saznajem kako je sud poslao dopis mom bivšem momku, ali da on to nije primio i tu mi već mnoge stvari postaju jasnije.. Bivši momak mi šalje poruku da dolazi za Novi Sad da idemo na ručak i da razgovaramo o celokupnoj situaciji“, piše ona.

Foto: Printscreen/Facebook/UDS

Na ručku su završili sa bratom Srđana Egića, koji je bio sa devojkom. Navodi da se njen momak pozdravio i rukovao sa njim, što je njoj izgledalo jako čudno. Odmah im je ponuđeno i piće i da nazdrave, što je ona odmah odbila.

„Nakon nekog vremena, moj bivši momak je saslušan, dao je lažnu izjavu, pogubio se u lažima koje je izrekao jer se navodno utvrdilo da su on i brat Srđana Egića imali telefonske pozive. Dobijam poziv od advokata kako nema dobre vesti i da je on dao lažnu izjavu, da se ne nadam da on meni želi dobro“, piše ona.

Kako je objasnila, odlučila je da progovori o svemu što je doživela jer je pre nekoliko dana napadanuta od strane lica koji su se predstavili kao inspektori i tada je zadobila povrede.

„Ljudi smo, svi grešimo, mene je jedna greška mogla koštati života. I ovom prilikom dugujem veliku zahvalnost devojci koja je rizikovala svoj život da bi spasila moj, ne znam joj ni ime ni prezime, ali se nadam da će ovo pročitati i da mi je svakog dana u glavi i da ću joj večno biti zahvalna na tome“, napisala je na kraju.

Podignuta optužnica, u pritvoru

Iz Višeg suda u Novom Sadu saopštili su za portal Nova.rs da je protiv osumnjičenog S. E. podignuta optužnica i da se čeka da sud potvrdi ovu optužnicu. Njemu je produžen pritvor do 5.12. ove godine, kada će se ponovo odlučivati da li postoji razlozi za produživanje istog.

Inače, kako su mediji ranije pisali, Srđan Egić je bivši istaknuti član Demokratske stranke. Od 2008. do 2013. godine bio je direktor Slobodne carinske zone Novi Sad AD, kada ga je smenila Srpska napredna stranka.

Od 2014. do 2016. godine je bio direktor Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare