Kuća nasilnika sa Cukarice Foto: Nova.rs

Komšije I. A. (40), koji je uhapšen pre dva dana kada ga je nevenčana supruga prijavila za nasilje nad njom i njenim sinom (5), u šoku su zbog svega što se dogodilo. Monstrum je dečaka tukao i noge i ruke mu stavljao na vreo šporet, zbog čega je mališan zadobio teške povrede, a prema rečima komšija ove porodice na Čukarici, niko nije slutio šta se dešava u njihovom domu.

Kako je ranije tužilaštvo saopštilo, I. A. je zlostavljao nevenčanu suprugu i njenog sina, a sumnja se da je nasilan bio i prema svom osmogodišnjem sinu. Komšije u razgovoru za Nova.rs kažu da I. A. u njihovom komšiluku živi ceo život, te da nikad ništa nije ukazivalo na to da je nasilan prema svom detetu, kao i da je reč o samohranom ocu.

„Svima je bio na raspolaganju, radio je kao fizički radnik, hteo je da pomogne… Ipak, pre par meseci skroz se promenio, više puta sam ga videla u alkoholisanom stanju“, ispričala je komšinica.

Ističe da se njegov sin družio sa decom u komšiluku, međutim, u poslednje vreme retko je izlazio napolje.

Ona navodi i da su primetili da se I. A. često svađao sa ženom koja se doselila kod njega, ali ističe da nisu ni posumnjali da ih zlostavlja.

Ilustracija Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Sa druge strane, jedan od komšija sa kojim smo razgovorali ispričao je da se pre izvesnog vremena dogodila jedna situacija. Tada im to nije bilo sumnjivo jer su u pitanju deca.

„Mališana smo videli sa zavojima na jednoj nozi i ruci i ogrebotinom kod oka, ali nam je on rekao da je pao sa bicikla, nije bilo razloga da ne verujem detetu, stalno su se tu vozikali“, rekao je jedan komšija.

Ispituje se uloga majke

O celom događaju oglasilo se danas i Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

„Povodom događaja od 15.7.2024. godine na teritoriji GO Čukarica, u kojem je maloletni Đ. N. (5) zadobio teške telesne povrede, Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je istog dana osumnjičenog I. A. (40), očuha oštećenog, po protokolu zaključenim sa Klinikom za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ smestilo na Kliniku radi veštačenja, po krivičnoj prijavi koja je protiv njega podneta zbog krivičnog dela nasilje u porodici izvršenog na štetu vanbračne supruge A. I. (29)“, saopšteno je.

Kako su naveli, povređeni maloletnik je zbrinut na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić“, a postoje indicije da kod oštećenog postoje i ranije povrede kao posledica nasilja koje je pretrpeo, što će biti utvrđeno tokom istrage sudsko-medicinskim veštačenjem.

Kako se dalje dodaje. u zajedničkom domaćinstvu osumnjičenog i oštećeni živeo je i maloletni M.A. (8) sin osumnjičenog, koji je od strane nadležnog Centra za socijalni rad, po prijavi predmetnog događaja, smešten u ustanovu socijalne zaštite. Na osnovu do sada prikupljenih podataka postoje osnovi sumnje da je i on bio žrtva nasilja od strane oca, a nadležnoj PS Čukarica biće naloženo da dostavi dopunu krivične prijave i u odnosnu na ovo dete, zbog krivičnog dela nasilje u porodici.

Takođe, tužilaštvo utvrđje i sve okolnosti vezane za ulogu i doprinos majke u nasilju koje je dečak (5) pretrpeo, odnosno da li je preduzela i koje mere kako i isto sprečila.

VIDEO: Policija obezbeđuje put na kome se dogodilo dvostruko ubistvo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare