Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Žena M. M. smeštena je na Kliniku za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević", po odluci Dugog osnovnog suda u Beogradu, nakon što je javnost ostala šokirana njenom objavom na društvenim mrežama, u kojoj se vidi kako tuče bebu staru nekoliko meseci. Ova odluka je doneta na predlog Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, koje je zatražilo mišljenje i veštačenje.

„Po krivičnoj prijavi PS Grocka koja je podneta protiv M.M. zbog nasilja u porodici, na predlog Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, Drugi osnovni sud u Beogradu doneo je rešenje kojim je okrivljena smeštena na Kliniku za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ radi veštačenja“, saopšteno je.

Pročitajte još:

Predmetni smeštaj može trajati do 15 dana, nakon čega će Tužilaštvu biti dostavljen nalaz i mišljenje klinike, te po njihovoj proceni da li je okrivljena procesno sposobna biće i doneta odluka da li će ista biti saslušana ili će se postupak nastaviti bez njenog saslušanja u slučaju procesne nesposobnosti.

Veštačenjem će se utvrditi i da li je okrivljena bila uračunljiva u vreme izvršenja krivičnog dela koje joj se stavlja na teret kao i da li joj je potrebno izreći meru bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja.

Po prijemu veštačenja, odnosno po isteku roka iz Rešenja o smeštanju u zdravstvenu ustanovu, Drugom osnovnom sudu u Beogradu biće podnet predlog za određivanje pritvora prema okrivljenoj.

Maloletna oštećena smeštena je u ustanovu socijalne zaštite.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar