Povređena penzionerka Foto: Privatna arhiva

Penzionerka Radojka Ranković završila je sa smrskanom potkolenicom nakon što joj je autobus na liniji 511 prešao preko noge na uglu Balkanske ulice i Nemanjine ulice. Za volanom je bio vozač star 67 godina, koji je tek nekoliko dana nakon nesreće identifikovan, nakon čega je dao izjavu policiji, kaže za Nova.rs Radojkina ćerka Vesna.

Do nesreće je došlo zato što je vozač pre vremena zatvorio vrata, nakon čega je Radojka pala licem na zemlju, a autobus joj je prešao preko leve noge.

„Čovek uopšte nije video da je žena zaglavljena u vratima, on ih je potom zatvorio, a ona je pala licem na zemlju. Ona je ostala tu da leži u lokvi krvi, a on je samo produžio dalje“, navodi Vesna Ranković i dodaje da „kod tih privatnika“ vi možete radi i po 16 sati, kao i da možete voziti pod tuđom karticom.

„Njima je bitno da aparat kuca sate, da imaju očitano, a radi se o čoveku u penziji. Ne može motorika vozača od 67 godina biti ista kao kod vozača od 47 godina. Mojoj majci bila je polomljena kost koja je izletela napolje i rastavila se na dva dana“, priča uznemireno Vesna.

Očevici su pozvali Hitnu pomoć, urađen je uviđaj, nakon čega je povređena penzionerka odvezena u Urgentni centar.

„To se desilo u 10 do 12, hitna je brzo reagovala. Ja sam u prvi mah mislila da je nju udario automobil, ali sam se ispred operacione sale šokirala kada mi je rečeno da ju je autobus. Niko me nije pozvao, ni vozač, ni firma. Pozvala sam „Bg prevoz Beograd“, gde mi se javio jedan čovek javio i rekao da se baš zainteresovao za naš slučaj. Moram da napomenem da su neki mediji preneli da je nakon nesreće moja mama puštena na kućno lečenje, što nije istina“, navodi Rankovićeva koja ističe da su njenoj majci oštećeni nervi završetci prstiju.

Vesna ističe da je više puta tokom tog kobnog dana od strane dežurnog policajca u Urgentnom centru upitana da li se neko pojavio, na šta mu je ona odgovorila da nije.

Povređena penzionerka Foto: Privatna arhiva

„Trudiće se da zataškaju ovo veliko krivično delo, a ja neću tražiti vansudsko poravnanje, tražiću da sve ide preko suda, jer i dalje smatram da u ovoj državi sud ima neku težinu“, kaže Vesna koja podseća da smo već imali slučajeve kada je vozač-penzioner uleteo u vrtić u Zemunu.

Vesna napominje da će tužiti firmu koja je dozvolila vozaču da radi, ističući da tim advokata već radi svoj posao.

„Predstoji nam jako dug period, ne želim da ostanem bez majke, svako se brine za svoje roditelje. Uspela sam da razgovaram i sa čovekom iz Uprave grada Beograda koji ima pristup nadzornim kamerama. Rekao mi je da je pregledao snimke i da se na njima vidi je vozač krenuo pre vremena, da se čak nije ni zaustavljao na stanici. Identitet osobe mi tada nije saopšten zbog navodnog zakona o zaštiti prava građana – samo službeno lice može dobiti identitet“, kaže Vesna, kojoj je između ostalog rečeno da je vozača parkirao autobus u Beogradu na vodi, a zatim otišao u policijsku stanicu, što ona odbacuje kao laž.

„Ja sam tog dana bila dva puta u policijskoj stanici i inspektor mi je rekao da se niko nije pojavio i da oni tragaju za NN licem“, kaže ona.

Podsećanja radi na, autobisi na liniji 500, kojoj pripada i 511 voze pod okriljem je firme „Avala bus 500“, koja je u odgovoru na upite televizije „Nova S“ navela da nisu u mogućnosti da govore o predmentnom događaju jer ne raspolažu relevantnim informacijama.

„Javni gradski prevoz putnika na liniji 511 obavljaju četiri prevoznika i da se zakonski propisi kojima se uređuje bezbednost saobraćaja, pa samim tim i bezbednost putnika – primenjuju“, navodi se u saopštenju.

Vesna je internim vezama uspela da sazna identitet vozača, a u tome su joj pomogle kolege iz njegove firme.

Protiv njega planira da podnese krivičnu prijavu, čim tim advokata pripremi sve za tužbu same firme.

Bonus video: Kamion za odnošenje smeća usmrtio bicikliskinju

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar