Davor Pernić i Maja Bađikić Foto:Privatna arhiva

U Višem sudu u Zaječaru zbog četvorostrukog ubistva Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53) u avgustu 2019. godine u Jabukovcu osuđeni su Maja Bađikić (29) i Davor Pernić (38) na 35, odnosno 34 godine zatvora, a kako Nova.rs saznaje, time je napraljena razlika između značaja njegove i njene uloge, odnosno potvrđeno je da je Bađikić sve osmislila.

Davoru Perniću i Maji Bađikić ponovo se sudilo jer je prethodnu presudu, donetu aprila 2022. godine godine, ukinuo Apelacioni sud u Nišu zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka i „nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja“ u odnosu na Maju Bađikić, zbog čega je automatski ukinut i deo presude koji se odnosi i na Pernića, budući da su osuđeni kao saizvršioci.

„Apelacioni sud je otvorio pretres u odnosu na Maju Bađikić jer je u ponovljenom postupku bila oslobođena da je nosila oružje, što je nonsens, ali navodno tužilaštvo taj deo u optužnici nije opisalo, na šta se isto i žalilo. Apelacioni sud je usvojio žalbu, te je Bađikić proglašena krivom i za to delo i dobila je dve godine, ali je jedinstvena kazna ostala ista, odnosno – 35 godina“, kaže sagovornik portala Nova.rs.

Imanje ubijenog Raje Kazimirovića Foto:Nova.rs

Što se Davora Pernića tiče, njemu je smanjena kazna na 34 godine, iako je sudija tražila 37.

„Kako je u ponovljenom postupku sudija tražila 37 godina, Apelacioni sud je odbio jer je prethodnom presudom Pernić osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 36 godina, te samim tim kazna ne može biti veća“, navodi naš izvor.

Podsetimo, 9. avgusta 2019. godine dogodilo se svirepo i isplanirano ubistvo porodice Raje Kazimirovaća (72), njegove sestre Ljubinke Oprikić (76), sestričine Dragane Jozeljić (53) i njegove majke Dragice (93) u mestu Velja Vratne u Jabukovcu. Iako je prvobitno bila misterija ko stoji iza ovog četvorostrukog ubistva, klupko se ubrzo počeo odmotavati, pa su osumnjičeni za zločin postali Pernić koji je uhapšen 25. avgusta 2019., a zatim i Bađikić.

Negotin Davor Pernić, Jabukovac, četvorostruko ubistvo, privođenje, privodjenje, presuda
Davor Pernić Foto: S. J.

Prema optužnici, Perniću, koji je priznao zločin, na teret se stavlja krivično delo teškog ubistva, a protiv Maje saučesništvo u zločinu, jer je, u nastavku istrage, opušak cigarete, sa njenim DNK, pronađen na mestu zločina.

„Pernić je prvo priznao zločin, ali je kasnije promenio iskaz i naveo da je sve organizovala Maja i da je sve uradio jer su Kazimirovići imali para. Branio se i da ima dokaze na mobilnom telefonu protiv drugooptužene, ali nakon analize njihovih razgovora nisu pronađeni čvrsti dokazi koju Bađikićku povezuju sa zločinom pa je ona puštena da se brani sa slobode“, podseća izvor.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar