Boris Dražić Foto:privatna arhiva/facebook

Pred Višim sudom u Šapcu danas je otpočeo glavni pretres u postupku protiv trojice muškaraca za ubistvo Borisa Dražića, veterinara iz Bogatića, koji je preminuo 25. jula prošle godine u Kliničkom centru u Beogradu, usled povreda zadobijenih prilikom prebijanja u Bogatiću. Njegova smrt je zadala je snažan udarac svim stanovnicima Mačvanskog okruga, a u njegovu čast organizovani su protesti pod parolom "Svi smo mi Boris".

Prethodno pripremno ročište održano je pred Višim sudom u Šapcu 17. aprila ove godine.

Pročitajte još:

Hteo da spreči tuču

Boris Dražić preminuo je prošle godine u julu u Kliničkom centru u Beogradu. Njega su prethodno brutalno pretukli naslinici ispred jednog lokala u Bogatiću u noći između 22. i 23. jula, nakon što su prvobitno nasrnuli na njegovog rođaka. Nesrećni muškarac je želeo da ih razdvoji i da speči sukob.

Međutim, jedan od osumnjičenih ga je udario u glavu, nakon čega je veterinar pao i ostao da leži na zemlji. Tada je grupa muškaraca počela da ga udara po telu i glavi i on je zadobio mnogobrojne povrede. Na lice mesta vrlo brzo je izašla ekipa Hitne pomoći koja je Borisa reanimirala.

Prebačen je u bolnicu u Bogatiću odakle je dalje poslat na lečenje u Klinički centar u Beogradu. Uprkos nadljudskim naporima lekara da se spase život nesrećnog čoveka, on je preminuo posle četiri dana.

Boris Dražić Foto:privatna arhiva/facebook

Njegova smrt potresla je svakog stanovnika Mačve, a od Borisa se oprostio veliki broj ljudi, kao i Mačvanska srednja škola u Bogatiću, sa kojom je blisko sarađivao kao stručni saradnik. On je bio prva generacija smera veterinarskog tehničara i posle završenih studija u Beogradu, vratio se u svoje rodno mesto.

„Svi smo mi Boris“

Ubistvo omiljenog veterinara pokrenulo je seriju protesta „Svi smo mi Boris“ koji su se prošlog leta organizovali u ovom mačvanskom mestu. Kako su nam prošle godine ispričali rođaci porodice, svi su jako teško podneli smrt dobrodušnog Borisa, za kojeg niko nikada nije rekao jednu ružnu reč.

„Ne znam kako ćemo se svi oporaviti od ove tragedije. Ne znamo ni šta da kažemo. Naša porodica krvari zbog ovoga. Iza njega je ostalo dete, a ima još majku i brata koji su slomljeni od bola. Nikome još nije jasno kako i zašto se ovo dogodilo našem Borisu. Blizak smo rod i znamo se od kada je bio mali, gledali smo ga kako raste, bio je omiljen među ljudima i nikada nije pravio probleme. Nije zaslužio ovo, a ni naša porodica“, rekla je rođaka za portal Nova.rs nakon ubistva.

Trojica mladića D. D. (20), S. B. (22) i Đ. L. (23)  su uhapšeni i njema se sudi za ubistvo veterinara. Njih dvojica su odranije poznati policiji. D.D. u dosijeu ima kršenje Zakona o javnom redu i miru, kao i iznudu, a S. B. se takođe teretio za iznudu, dok treći uhapšeni, Đ.L. nije bio osuđivan.

Boris Dražić Foto:privatna arhiva/facebook

Povodom smrti Boris Dražića na teritoriji opštine Bogatić tada je proglašena dvodnevna žalos. Sahranjen je na groblju u Bogatiću, a njegovom ispraćaju prisustvovao je veliki broj ljudi, zbog čega je policija morala da blokira saobraćaj u centru ovog mesta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar