Foto: E-Stock/Miloš Rafailović, MUP Srbije

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je u nastavku suđenja pripadnicima organizovane kriminalne grupe, okrivljenog-saradnika Srđana Lalića ispitivao optuženi organizator grupe Veljko Belivuk.

Belivuk je Lalića najpre ispitivao o hrvatskom pasošu za koji je okrivljeni-saradnik ranije rekao da je to bio original pasoš sa njegovom slikom ali tuđim imenom.

Lalić je pojasnio da je pasoš platio 10.000 evra i da ga je uzeo kako bi mogao lakše da se kreće i bavi kriminalom.

Na pitanja o novcu i nekretninama koje poseduje, Lalić je rekao da je novac uglavnom zarađivao od prodaje telefona sa kriptovanom aplikacijom “Skaj” i dodao da to nije nezakonit posao već je samo korisnike morao da obavesti da aplikaciju ne koriste za izvršenje krivičnih dela.

Lalić je rekao da je kilogram kokaina koji je dobio nakon ubistva Milana Ljepoje dao na “zaduženje” ali da nikad nije stigao to da naplati, dok je na pitanje da li je rekao tužiocu da se bavio pranjem novca, odgovorio da se nikad nije time bavio.

Na Belivukovo pitanje kako je mogao da plaća drogu Radoju Zviceru (navodnom vođi kavačkog klana) ako ga nikad nije video, Lalić je odgovorio „Ko kaže da ga nikad nisam video“.

Radoje Zvicer Foto: detective-info.com.ua

Lalić je objasnio kako su uočili da ih Nikola Mitić, koji je kasnije ubijen, prati, a onda ga je Belivuk ispitivao i o ubistvu Aleksandra Glugorijevića.

Okrivljeni-saradnik je ponovio da su vođe ove grupe mislile da Gligorijević hoće da ih „namesti pričom“ o planiranju njihovog ubistva, za šta nakon ubistva Glugorijevića nisu našli dokaze.

Za otmicu Gorana Veličkovića je Lalić rekao da je su koristili automobil marke „smart“ da ukoliko Veličković povede nekog sa sobom Bojan Hrvatin koji ga je vozio može da kaže da nema mesta u automobilu.

Goran Veličković Goksi Foto: Privatna arhiva

Poslednja pitanja odnosila su se na ubistvo Zravka Radojevića i Lalić je ponovio da je on fotografisan dok je punio pištolj.

Belivuk je završio sa ispitivanjem i pitanja će Laliću postavljati Miloš Budimir.

Lalić je na prethodnim suđenjima detaljno ispričao svoja saznanja o krivičnim delima koja su pripadnici grupe počinili, a zatim su usledila pitanja Miljkovića i danas Belivuka.

Okrivljeni-saradnik je sklopio sporazum sa tužilaštvom na osnovu kog bi trebalo da bude osuđen na kaznu zatvora od 18 godina.

Sudija je na početku suđenja konstatovala da optužena Slađana Sekulić nije prisutna, a njena advokatica je obavestila sud da je ona sa detetom na lekarskim pregledima i da će dostaviti naknadno medicinsku dokumentaciju.

Pripadnici ove grupe su optuženi za sedam ubistava, trgovinu drogom, nelegalno držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Bonus video: Hapšenje osumnjičenih za šverc kokaina u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar