Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs; MUP

Advokati porodica ubijenih u masakru u Malom Orašju i Duboni zatražili su saslušanje misterioznog mladića, koji je u noći masakra bio u kolima sa masovnim ubicom Urošem Blažićem. Reč je o mladiću koga je jedan svedok pomenuo u istrazi protiv Blažića, a koga su usnimile kamere prodavnice nešto pre zločina u kojem je ubijeno devet osoba, a ranjeno njih 14.

Blažiću je u petak održano suđenje u sudnici Okružnog zatvora u Beogradu, a on je tom prilikom priznao krivicu za masakr, koji je Srbiju zavio u crno.

Jedan od advokata oštećenih porodica Stefan Stefanović izjavio je za naš portal da su tražili da se sasluša muškarac koji je kobne večeri, 4. maja prošle godine, bio u kolima sa optuženim Blažićem, neposredno pre masakra.

#related-news_0

O pomenutom misterioznom mladiću u više navrata je pisao portal Nova.rs, zahtevajući da se utvrdi o kome je reč. Tog mladića pomenuo je jedan od svedoka u istrazi protiv Blažića, meštanin Dubone.

Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

U svom iskazu pred Višim javnim tužilaštvom u Smederevu rekao je da je Blažića video sa nepoznatim mladićem kobne večeri.

„U večernjim satima, mislim da je bilo oko 20.30 časova sedeo sam sa prijateljem ispred lokalne prodavnice, u centru sela, gledali smo utakmicu i konzumirali pivo. Tačno u to vreme, oko 20.30 časova, ispred prodavnice je optuženi Uroš Blažić parkirao „mercedes“ sive boje. Bio je u društvu sa još jednim momkom koji je nosio sivu majicu, a koga ranije nisam video. Taj momak je izašao iz „mercedesa“ sa suvozačevog mesta i ušao u prodavnicu. Video sam da je kupio cigarete, vratio se nazad u vozilo i krenuli su ka Mladenovcu. Više ih nisam video“, rekao je svedok.

Uroš Blažić, suđenje Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Ipak, on je potom izjavu promenio dodavši da je pomenute mladiće iz automobila ponovo video.

„U prodavnici sam se zadržao oko 22.30 časova, nakon čega sam krenuo kući pešaka. Začuo sam pucnje, četiri, čini mi se iz pištolja, bio sam udaljen od školskog dvorišta oko 500 metara. Video sam lice koje je izašlo iz vozila marke „mercedes“, mlađe, oko 20 godina, krupne građe, koje je na sebi imalo sivu majicu, a primetio sam da ima na levoj ruci tetovažu, neki tribal. Nešto kasnije, možda je bila ponoć, pozvali su me drugari iz komšiluka i rekli šta se dogodilo. U školskom dvorištu se nalazio moj sestrić, koji je kritičnom prilikom preminuo“, izjavio je ovaj svedok, prenela je Nova ranije deo njegovog iskaza.

#related-news_1

O pomenutom mladiću govorio je i drug masovnog ubice. Njemu je čak prikazan snimak iz prodavnice na kome se vidi misteriozni mladić sa osumnjičenim za zločin.

„Ne poznajem ovog čoveka, prvi put ga vidim, poznata mi je prodavnica, u nju sam ulazio i pazario više puta, ovog čoveka nikada pisam video u Uroševom društvu i ne znam ko je on“, naveo je ovaj mladić.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Informacije o ovom mladiću prvi put su se pojavile nakon što su roditelji stradalih zahtevali da se utvrdi o kome je reč.

Za Nova.rs je o tome govorilia Danijela Todorović, majka stradalog Dalibora.

„Blažić kada je krenuo od kuće iz Dubone, u kolima je bio sa nekim mladićem. Oni su svratili do prodavnice gde su kupili cigarete i energetska pića, a za šta postoje i snimci. Taj dečko nikada nije ispitan, a mi se kao ožalošćeni roditelji pitamo – čiji je to sin? Kako je mogao da ispari? Postoje svedoci koji su sedeli ispred prodavnice i videli tog druga“, rekla je ova majka.

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Podsetimo, Uroš Blažić optužen je da je 4. maja prošle godine u selima kod Mladenovca izvršio masakr i ubio devet osoba, dok je njih 14 ranio.

Inače, optuženom Blažiću preti 20 godina robije za masakr jer je u trenutku izvršenja krivičnih dela bio mlađi punoletnik, odnosno nije imao navršenu 21 godinu, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo u javnosti.

VIDEO: Porodice ubijenih negoduju jer ne mogu da uđu u sud

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare