Suđenje kriminalnoj grupu Veljka Belivuka Foto:Stefan Tomasevic/ATAImages/TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/Goran Srdananov/Nova.rs/E-stock/Miloš Rafailović

Suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu ispitivanjem okrivljengo-saradnika Srđana Lalića. Laliću je pitanja postavljao jedan od vođa klana, Miljković.

Nakon pauze, Miljković je Lalića ispitivao o Zdravku Radojeviću, za čije se ubistvo tereti klan.

Miljković je pitao Lalića ko je 15. oktobra isekao i samleo telo Lazara Vukićevića, na šta je Lalić naveo sebe, braću Budimir i Draganića.

Kada je Miljković upitao Lalića poznaje li ubijenog Zdravka Radojevića, Lalić je rekao da ga je upoznao na dan njegovog ubistva, kada je Radojević došao „pasatom“.

Marko Miljković Foto: E-Stock Milos Rafailovic

Miljković je zatim postavio pitanje o planovima za ubistvo Radojevića, na šta je Lalić odgovorio da je Miljković dugo želeo da ga ubije i pritiskao Miloša Budimira da ga namesti. Lalić je objasnio da je plan bio da otmu drogu i imovinu od Radojevića, ali je odustao od slanja ljudi u njegov stan zbog straha od kamera i DNK tragova.

Na pitanje kada su planirali da „rade“ Radojevića, Lalić je naveo da je to počelo u Turskoj i da su planovi intenzivirani 2020. godine, s konkretnim planovima krajem oktobra ili početkom novembra.

Miljković je potom pitao Lalića kada je video Radojevićeve automobile, osim tog „pasata“. Lalić je odgovorio da je video više automobila kod Arezanovića, uključujući „mercedes S klase“ i „mercedes kupe“.

Imao „škorpion“, „kalašnjikov“ 

Miljković je zatim rekao da se auto navodno vodi na Radojevića, a Lalić je potvrdio da je čuo da je Radojević dao 10.000 evra za auto i da je odvezao vozilo u kuću Dejana Lazarevića.

Miljković je potom pitao koje oružje je Radojević imao. Lalić je naveo da je imao „škorpion“, „kalašnjikov“ i još jedan komad oružja, koje je Radojević obezbedio.

Na pitanje šta se desilo s oružjem, Lalić je rekao da je završilo u kući u Ritopeku, ali nije bio siguran da li bi ga prepoznao.

Sproveden je u skrivenu prostoriju, u klanicu

Miljković je upitao Lalića kada je bilo to navodno ubistvo, na što je Lalić odgovorio da je to bilo 10. novembra, naglašavajući da to nije „navodno“ ubistvo.

Kada je Miljković pitao da li je rekao tužilaštvu da je Zdravko davao oružje, Lalić je potvrdio da je sve informacije izneo i da je verovatno sve zabeležio u svesci.

Miljković je zatim upitao gde je Zdravko bio u kući u Ritopeku. Lalić je opisao da se Zdravko popeo na prvi nivo kuće i da je bio na obe garniture pre nego što je sproveden u skrivenu prostoriju, u klanicu.

Miljković je pitao da li je Zdravko bio tučen i ko ga je tukao. Lalić je odgovorio da je Miljković otvorenom šakom udario Zdravka više puta, dok on sam nije učestvovao u udarcima.

Na pitanje da li je obrisao garnituru na kojoj je Zdravko sedeo, Lalić je negirao. Kada je Miljković pitao zašto glasovna poruka njegovoj supruzi nije poslana, Lalić je objasnio da je poruka poslata nekoliko sati pre nego što se priča razotkrila, kako bi se kupilo vreme.

VIDEO: Advokat Belivuka i Miljkovića ispituje Lalića, „pljušte“ opaske

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar