Katarina Rebrača, Foto: Profimedia.rs

Bivša manekenka Katarina Rebrača koja je pred Višim sudom u Beogradu bila oslobođena optužbi za zloupotrebu položaja odgovornog lica, odlukom Apelacionog suda koji je uvažio žalbu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu pravosnažno je osuđena na dve godine i 10 meseci zatvora.

Istom odluku Slađanu Mironiju i Mirjanu Hristić osudio je na kazne zatvora uz trajanju od po godinu.

Okrivljena Katarina Rebrača je obavezana da na ime pribavljene protivpravne imovinske koristi uplati u budžet Republike Srbije iznos od 22.584.619,80 dinara, navodi se iz Apelacionog suda i dodaje se da je protiv ove presude dozvoljena žalba Apelacionom sudu u trećem stepenu.

PROČITAJTE JOŠ:

Rebrača je u pritvoru provela sedam meseci, posle hapšenja u aprilu 2010, a iz pritvora je puštena u novembru i to vreme provedeno iza rešetaka biće joj uračunato u kaznu.

Rebrača je optužena da je od 2. juna 2006. godine do 9. marta 2010. godine, u Beogradu, kao direktor Dobrotvornog fonda „Katarina Rebrača“, u koji su donatori uplaćivali sredstva neophodna za prevenciju raka dojke, pribavila sebi protivpravnu imovinsku korist više od 22,5 miliona dinara.

Foto: Privatna arhiva

U tome su joj, prema optužbi, pomogle Mirjana Hristić iz Agencije „Mima art“ i Slađana Mironija iz Agencije „Top image“.

Rebrača je, kako se sumnja, sa računa Fonda vršila plaćanje avio karata, hotela „Hyatt“, telefonskih računa …

Sredstva su na račune Dobrotvornog fonda „Katarina Rebrača“ uplatili donatori radi edukacije i informisanja žena o prevenciji raka dojke, uglavnom, prekouplatnica „Infostana“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare