Foto: Starsport, Nova.rs

Huligani Aleksandar Vidojević zvani Aca Rošavi i Uroš Ljubojević, viđeni su tokom vikenda u društvu generalnog sekretara Vlade Srbije Novaka Nedića na skupu uoči mitinga Srpske napredne stranke (SNS), a profesor Pravnog fakulteta i bivši potpredsednik Fudbalskog kluba Partizan Vladimir Vuletić navodi za Novu da su svi oni tu da služe jednom čoveku - Aleksandru Vučiću.

Profesor Pravnog fakulteta navodi da se Ljubojevića, koji je usnimljen minulog vikenda ispred Arene, seća kao pripadnika grupacije i jednog od onih koji su se nalazili u najužoj ekipi Aleksandra Vidojevića.

Uroš Ljubojević Foto:Nova.rs

„Aleksandar Vidojević nije išao istim putem kojim je išao i klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Vidojević je postao neka vrsta zamene bejbisitera jednog čuvenog deteta, tu funkciju je obavljao generalni sekretar Vlade Novak Nedić, a onda je ona dodeljena Vidojeviću“, navodi profesor Vuletić.

Bivši potpredsednik Fudbalskog kluba Partizan navodi da su se formirale dve grupacije, ona koja je bila više naklonjena Partizanu i druga koja je bila naklonjenija izvršnoj vlasti.

„Vidojević se našao u grupi onih lica koja su bila uslikana i na onom čuvenom prelasku preko pontonskog mostića kada je Nedić predvodio grupu navijača koji treba kao vukovi da brane vuka. Vidojević se još 2017. ili 2018. godine razdvojio od Belivuka i Miljkovića i krenuo putem Nenada Vučkovića, žandarma Vučka“, navodi naš sagovornik.

Veljko Belivuk Foto:Stefan Tomasevic/ATAImages

Posle smrti Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, Vuletić navodi da se formirala nomenklatura u kojoj je Vidojević bio potpuno identično pozicioniran zajedno sa Vučkovićem.

„Belivuk i Miljković u vreme Stankovića nisu druga i treća rupa sviralu, kako se navodi već su bili četvrta i peta. Aleksandar Vidojević je bio ispred njih. Moja teorija je da je Nenad Vučković sve vreme broj jedan, u suštini, smrću Stankovića je on najviše izgubio u kontroli tog navijačkog pokreta i pozicioniranja. Nakon toga tek Belivuk uspeva da potpuno potisne Vidojevića i Vučkovića“, ističe profesor Vuletić i dodaje da je Vidojević i tada predstavljao jednu vrstu frakcije unutar navijačkog pokreta, koji je u dobroj meri imao kontakte i veze sa Novakom Nedićem i delom vlasti okupljene oko sina predsednika države.

Vuletić: Partizan neće osvojiti titulu, igra tango sa Zvezdom
Foto: Oleg Jerković

Prema rečima sagovornika Nove, Vidojević ima izuzetno ozbiljan uticaj na navijačke strukture, a sada pogotovu na one koji treba da se bave poslom kojim se bavio Belivuk, a to je obezbeđivanje stabilnosti i mira oko Vučića i njegovih ljudi.

„Dva događaja koja jesu davna, ali nisu naivna i imaju odjek i sada, dogodila su se 2016. godine kada su bile one čuvene četiri skupštine Partizana oko novog predsednika. Negde pred poslednju Skupštinu, meni je tražio da se vidimo baš Vidojević i tada sam ga upoznao. Tom prilikom mi je tražio da prestanem sa odbranom ekipe koja je tada bila u Partizanu, a koju je predvodio Ivan Ćurković, a ne Milorad Vučelić. Odnosno tražio je da pređem na stranu koju su predvodili Nedić, Nenad Bjeković i Ostoja Mijailović. Tom prilikom mi je rekao sledeću rečenicu: „Vidi, ima života i posle Partizana“. To je bila direktna pretnja koja mi je upućena“, kaže Vuletić.

Foto:Nova.rs

On dodaje da nakon što je završena Skupština, njemu se obratio žandarm Vučković.

„Vučković je tada učinio nešto u interesu Partizana – shvatio je da je ono što radi Nedić pogubno za Partizan. Dobio sam jednu opširnu poruku na kraju koje je pisalo: „Nikada više neću biti na pogrešnoj strani“. Ja Vučkovića nikada nisam od tada video. Tada je došlo do raskola Vučkovića i Nedića. Poslednja skupština FK Partizan je uspela, a to se dogodilo 10 dana nakon ubistva Saleta Mutavog“, kazao je Vuletić i dodao da je Stankovićeva smrt bila kamen temeljac jednom potpuno drugačijem putu Belivuka sa jedne strane, a Vidojevića i Vučkovića sa druge strane.

„Aleksandra Stankovića su se ljudi plašili, a Belivuk je za razliku od njega vladao šarmom, njega su voleli. Vučković je predstavljao vođu navijača, i ne zaboravimo da je on smenio u decembru mesecu 2015. godine tadašnjeg predsednika Zorana Popovića“, dodaje profesor.

Sale Mutavi

Podsetimo, minulog vikenda ispred Arene, gde je bilo okupljanje pristalica Srpske napredne stranke, uoči mitinga, usnimljeni su huligani koji su odranije poznati istražnim organima.

Među njima je Aleksandra Vidojević, koji ima krivični dosije i dovođen je u vezu s kriminalnim klanom Belivuk.