Foto: Maiya Shelkovnikova / Sputnik / Profimedia, EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Zabranjeni kult iz Sibira "Ašram Šambala" i njen osnivač, osuđeni silovatelj Konstatin Rudnev, nalaze se pod budnim okom javnosti u regionu, nakon što je u Crnoj Gori, u jednom hoteli, privedeno nekoliko pripadnica pomenute sekte. Sumnja se da je Rudnev, osuđivani silovatelj, napustio Crnu Goru u međuvremenu, a portal Nova.rs otkriva detalje njegovog hapšenja 2010. godine u Rusiji.

Kako je crnogorska Pobjeda nedavno pisala, osnivač sekte koji je u Rusiji odslužio kaznu zatvora za silovanje, Konstantin Rudnev je tokom protekle četiri godine mahom boravio u Crnoj Gori, konkretno na Žabljaku, Baru i Ulcinju. Upravo su, prema sumnjama policije, po nalozima Rudneva, za snimanje onlajn orgija korišćena velika materijalna sredstva koja su crnogorski istražitelji nedavno zaplenili na Žabljaku.

Foto: Shutterstock/Natalya Volchenkova

Inače, „Ašram Šambala“ je ruska sekta koju je u Novosibirsku 1989. godine osnovao upravo Konstantin Rudnev. Reč je o mešavini okultnih i ezoteričnih učenja, a svojevremeno je slovila za jednu od najvećih sekti u Rusiji.

Pomenuti kult se godinama unazad dovodio u vezu sa organizovanjem orgija, a kako je nedavno otkriveno, navodno su pripadnici pomenute sekte u Crnoj Gori snimali filmove za odrasle. Ova sekta je zabranjena u Rusiji, a njen vođa Konstantin Rudnev je nekoliko puta hapšen. Ipak, optužbe protiv njega konačno su dobile epilog 2013. godine kada je osuđen na 11 godina zatvora.

Pročitajte još:

Uhapšen je 2010. godine, 30. septembra, u vikendici u vlasništvu te grupe u Novosibirsku zajedno sa 38 sledbenika, državljana Rusije i Ukrajine. Među njima su bile i četiri tinejdžerke koje su se vodile kao nestale, odnosno roditelji su prijavili policiji da su nestale.

Prilikom hapšenja kod Rudneva je pronađen i paket sa 4 grama heroina.

Morali da napuste porodicu

Sekta „Ašram Šambala“ bila je među većim u Rusiji. Nakon hapšenja Rudneva, ruski mediji su pisali da su članovi grupe bili mladi ljudi od 17 do 30 godina koji su bili primorani da napuste dom, prijatelje i porodice pod psihičkim i emocionalnim pritiskom.

Konstantin Rudnjev Foto: Maiya Shelkovnikova / Sputnik / Profimedia

„Članovi su bili primorani da predaju svoju imovinu Rudnevu, a mlade članice morale su da učestvuju u redovnim seksualnim orgijama sa njim i drugim starijim članovima“, pisao je ruski portal The moscow time.

Policija je godinama pokušavala da vođu sekte Konstantina Rudneva osudi. Protiv njega su postupci pokrenuti 1999, 2004. i 2008, ali od njih ništa nije bilo jer su članovi „Ašram Šambale“ odbili da svedoče.

Foto: Zoran Lončarević

Konačno je 2013. godine osuđen za stvaranje organizacije koja se bavila nasiljem, grupnih silovanja, ali i trgovinu drogom.

Šta je otkriveno u Crnoj Gori?

Podsetimo, početkom oktobra je crnogorska policija upala u jedan hotel na Žabljaku i tamo zatekla šest ruskih državljanki.

Pobjeda navodi i da je pomenuti hotel bio iznajmljen upravo za pripadnike sekte Ašram Šambala. Ipak, ovo nije prvi put da se ova sekta, odnosno njen vođa, dovode u vezu sa snimanjima u Crnoj Gori.

Pročitajte još:

„Protiv Rudneva je barska policija podnela prijavu u aprilu 2024. godine, upravo zbog spornih snimanja na nekoliko lokacija ali on je od tada nedostupan, i nepoznato je da li je i dalje u Crnoj Gori. Tada nije bilo osnova da mu se zabrani ulazak u Crnu Goru s obzirom na to da je zbog međunarodnih okolnosti bilo teško utvrditi da se radi o osuđivanoj osobi i da li je ta osoba stvarno vođa tog kulta“, piše Pobjeda.

VIDEO: Drama na Vračaru: Upad policije i hapšenje osumnjičenog

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar