Foto: Privatna arhiva

Vozila "fijat 500", poznatija i kao "fića", stigla su u MUP Srbije, a proteklih dana već su viđeni na ulicama Srbije. Reč je o novim vozilima policije, koja je još najavljivao bivši ministar policije Bratislav Gašić, a pojava ovih automobila na ulicama izazvala je lavinu komentara na društvenim mrežama.

Još početkom septembra pojavila se informacija o tome da je MUP nabavio više stotina ovih vozila. Inače, policija je davnih godina upravo za svoje potrebe koristila čuvene „fiće“, pa se čini da je retro ponovo u modi.

Pročitajte još:

Na društvenim mrežama prethodnih dana pojavile su se fotografije novih policijskih vozila, a građani su podeljenog mišljenja. Dok jedni ne vide ništa sporno kada je reč o novim vozilima, drugi su stava da je reč o lošoj investiticije, te da se postavlja pitanje koliko će ova vozila doprineti efikasnosti srpske policije.

Portal Nova.rs upitao je korisnike Fejsbuka šta misle o novom vozilu policije.

„I za vreme Juge su patrolirali u fići, a bome i peške, i bilo mnogo bezbednije. Danas im ništa ne bi falilo i da šetaju“, jedan je od komentara, dok drugi navodi da je to „pitanje za ministra“.

„Ja bih lično voleo da se uvedu tzv. reonski policajci, koji bi bili zaduženi za kvartove grada. Što bi se reklo, policajac komšija“, navodi jedan korisnik.

Sa druge strane, korisnici Instagrama su mnogo oštriji.

„Kad krenu da te jure počneš da se smeješ“, glasi jedan komentar, dok drugi korisnik navodi sledeće: „Zamisli privode te i policajac kaže: “Čekaj tu samo da oborim sedište”.

„Mogu da stanu tu dva i po milicajca..“, navodi jedan korisnik.

„Pa brži sam peške“, navodi korisnik, dok drugi kaže „kad te stave pozadi, sledi napad panike“.

VIDEO: Hapšenje osumnjičenih za šverc kokaina u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare