Potraga za nestalom Dankom (2) Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Nakon dvadesetčetvoročasovne potrage za nestalom devojčicom Dankom Ilić (2) iz Banjskog polja kod Bora, deda devojčice Milan Ilić navodi za Nova.rs da nema novih informacija o nestanku, ali i demantuje navode medija da je njegov sin bio na poligrafskom ispitivanju.

Prema rečima Ilića, dede nestale Danke, čuo se sa sinom koji se i dalje nalazi u policiji.

„Još uvek traje informativni razgovor, tamo su sada došli i iz Centra za socijalni rad i razgovaraju sa sinom i snahom. Čuli smo se pre toga, njemu nije oduzet telefon dok Ivanin jeste. Nije istina da je bio na poligrafskom testiranju. Obavljen je razgovor sa njim i snahom i to je prosto normalna procedura u istrazi, kako su mi rekli“, pojašnjava Milan.

Danka Ilić Foto: Društvene mreže

On se osvrnuo i na trenutak kada je saznao da je Danka Ilić nestala.

„Supruga mog sina je bila sa decom na imanju njenog oca i dede. Javila je sinu šta se dogodilo, a on meni. Trčao sam iz Bora samo da dođem da je nađem. Sedim u kolima, ne dozvoljavaju mi da priđem tamo. Rekli su mi: „Sedi i čekaj, obavestićemo te“. Samo da mi srce ne prepukne, trudim se da iskontrolišem misli i glavu. Samo da mi je nađu“, navodi deka.

Potraga za devojčicom Dankom Ilić (2) Foto:MUP Srbije

Potraga za nestalom devojčicom Dankom Ilić (2) ušla je u 25. sat. Na licu mesta je veliki broj policije, psi tragači, ali i građani koji samoinicijativno pretražuju šume i sav predeo oko.

U potragu za devojčicom je uključeno više od 1.000 ljudi, uključujući pripadnike lokalne policije, Sektora za vanredne situacije, UKP-a Beograd, meštane i članove dobrovoljnih lovačkih društava, rečeno je za Nova.rs u MUP-u.

Veliki broj pripadnika vatogasne službe i Žandarmerije došao u je Banjsko polje kod Bora da pomogne u potrazi za nestalom devojčicom Dankom Ilić (2) kojoj se izgubio svaki trag pre tačno 24 sata ispred kuće u ovom mestu.

Potraga za nestalom Dankom Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Loši vremenski uslovi izuzetno otežavaju potragu, ali svi prisutni ne odustaju od potrage. Dramatični prizori prikazuju nepreglednu kolonu hrabrih ljudi koji kreću u potragu za nestalim detetom.

Devojčica Danka nestala je juče na porodičnom imanju. Otac i majka dali su iskaze u policiji.

Prvi put pokrenut je sistem „Pronađi me“ i celokupna srpska javnost je na više načina obaveštena o nestanku devojčice.

Kako smo ranije pisali, trenutno je proširena potraga za nestalom devojčicom. Na licu mesta su pripadnici Žandarmerije, Gorske službe spšavanja, vatrogasci i dobrovoljci, dok dronovi nadleću područje.

Nestala devojcica Danka ima 2 godine u Banjskom polju kod Bora potraga Foto:MUP

Vrše se pregledi vozila, dvorišta i objekata u neposrednoj blizini mesta nestanka.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare