Foto: MUP Srbije

Luki Ceroviću i Nikoli Božiloviću koji se optužnicom tužilaštva terete da su bili pripadnici takozavnog vračarskog klana koji su predvodili odbegli Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, izrečene su disciplinske kazne, na osnovu kojih su im ograničene posete porodice u pritvoru u trajanju od mesec dana!

Kako je za Kurir potvrđeno u Višem sudu u Beogradu, Cerović i Božilović su disciplinski kažnjeni zbog težih disciplinskih prekršaja u Centralnom zatvoru.

„Nikoli Božiloviću je zbog izvršenog težeg disciplinskog prestupa Zakona o izvršenju krivičnih sankcija, a koji se odnosi na posredovanje sredstva za komunikaciju na daljinu, sudija Svetlana Aleksić izrekla disciplinsku kaznu ograničenja poseta, tako što se uskraćuje odobrenje za posete od strane bliskih srodnika i drugih lica u trajanju od mesec dana. Ograničenje se ne odnosi na branioca, lekara, zaštitnika građanja, predstavnike međunarodnih institucija“, potvrdila je za Kurir portparol Višeg suda u Beogradu Milica Veličković i napomenula da na ovu odluku postoji pravo žalbe krivičnom vanpretresnom veću u reku od 24 sata od prijema rešenja.

Luki Ceroviću, koji se prema nezvaničnim saznanjima Kurira potukao sa cimerom u pritvoru, izrečena je ista kazna.

„I Ceroviću je izrečena disciplinska kazna ograničenja poseta, zbog disciplinskog prestupa nasilje prema drugom licu, fizičkoj ili psihičkog zlostavljanja drugog lica“, potvrdila je Milica Veličković.ćPodsetimo, kako je Kurir pisao, krajem septembra Cerović i Božilović su dovedeni iz pritvora na ročište zbog incidenata koje su napravili u pritvoru.

„Obojica su na rocištu negirala navode iz dopisa koji je sudu dostavila Uprava zatvora. Cerovic je izjavio da cimera nije tukao i da to mogu da potvrde ostali koji su sa njima bili u ćeliji“, otkrio je tada izvor Kurira.

Drugi pripadnik takozvanog „vračarskog klana“, kom se sudi za ubistva Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina i Dragana Ristica Čađe, Nikola Božilović navodno je potvrdio da je mobilni telefon pronađen u ćeliji, ali da nije bio njegov već od cimera.

Bonus video: Drama na Vračaru: Upad policije i hapšenje osumnjičenog

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare