Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje glumcu i reditelju Draganu Bjelogrliću povodom optužbi za nasilničko ponašanje prema reditelju Predragu Antonijeviću, koje se dogodilo 23. avgusta 2021. godine tokom "Filmskih susreta" u Nišu. Ono što je obeležilo današnje suđenje jeste priznanje, po prvi put, oštećenog Antonijevića da je i on skočio na Bjelogrlića, nakon čega su obojica pali na pod gde su se, kako je Antonijević rekao, "guškali".

Sukob se dogodio u hotelu „Ambasador“.

„Nakon što me je udario u predelu levog oka, nastavio je da me vređa i da mi preti. Ja sam mu prišao, zgrabio sam ga i pali smo na pod, nakon čega smo se guškali na podu. Posle toga su nas razdvajali“, rekao je Antonijević na suđenju.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Iskaz Antonijevića komentarisao je i advokat Jugoslav Tintor nakon suđenja.

„Danas smo imali priliku da čujemo Antonijevića koji je tri sata odgovarao na naša pitanja, i u detalje smo raščlanili detalje tog događaja i konačno je izašlo na videlo ono što je bitno, a to je da on nije žrtva kako se predstavlja već i da je on nasrnuo u jednom trenutku na Bjelogrlića, što ovom slučaju daje novu dimenziju i pokazuje da je to bio uzajaman obračun, a ne kako se predstavljalo Bjelogrlič tuče Antonijevića koji se samo brani. On je danas potvrdio da je Bjelogrlića zgrabio što je prvo javno priznanje navodne žrtve Gage Antonijevića“, istakao je advokat Jugoslav Tintor za Nova.rs.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Podsetimo, do sukoba je došlo u kafeu hotela „Ambasador“ u centru Niša, gde su boravili gosti glumačke manifestacije „Filmski susreti“. Antonijević je oko četiri sata ujutro pozvao policiju i kazao da ga je Bjelogrlić tukao. Rekao je da je sedeo u kafe baru kada mu je Bjelogrlić sa kojim je od ranije u lošim odnosima i sa njim vodi i sudske sporove, prišao i bez ikakvog razloga i povoda mu zadao dva udarca u glavu. Antonijević je nakon udarca ustao, počeli su da se guraju.

Ubrzo nakon napada u medijima je osvanuo snimak sukoba.

Odbrana okrivljenog Bjelogrlića je tokom uvodnih reči na suđenju negirala kvalfikaciju krivičnog dela nasilničko ponašanja i zatražila da se pogledaju svi snimci sa kamera u hotelu „Ambasador“ u Nišu gde se napad dogodio.

VIDEO: Dragan Bjelogrlić sa suprugom na premijeri filma „Nedelja“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar