Milan Šuša Zemun ubistvo Foto:Goran Srdanov/Nova.rs/Privatna arhiva

Više javno tužilaštvo Beogradu podiglo je optužnicu protiv Sanjina Š. (33) zbog sumnje da je na podmukao način 17. februara 2024. godine lišio života Marka Šušu u čemu mu je sa umišljanjem pomogao i bitno doprineo izvršenju krivičnog dela Branko S. (34).

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, obojici okrivljenih se na teret stavlja teško ubistvo u saizvršilaštvu, a Sanjinu Š. u sticaju sa nedozvoljenom proizvodnjo, držanjem, nošenjem i prometom oružja i eksplozivnih materija, a Branku S. u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Pročitajte još:

Tužilaštvo je predložilo sudu da donese rešenje da se Sanjinu Š. sudi u odsustvu jer za to postoje naročito opravdani razlozi, s obzirom da se nalazi u bekstvu.

Njemu je 28. februara ove godine na predlog tužilaštva, rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu određen pritvor i naređeno je izdavanje međunarodne poternice.

Tužilaštvo je predložilo sudu da Branku S. produži pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Postoji opravdana sumnja da je najpre Brako S. 4. februara u rentakar agenciji u Pančevu iznajmio automobil marke “škoda fabia” kojom prilikom se lažno predstavio imenom „Ivan Milić“ i vlasniku agencije dao na uvid vozačku dozvolu Republike Slovenije sa navedenim imenom.

Istog dana je iznajmio stan u Borči za potrebe stanovanja Sanjina Š, pa su zatim 12,13. i 15. februara okrivljeni zajedno obilazili lokacije i vršili opservaciju terena u blizini mesta stanovanja oštećenog M.Š. u Zemunu, kako bi utvrdili njegove navike i kretanja, te se prirpemili za izvršenje krivičnog dela.

Potom su se, kako se sumnja, 17. februara 2024. godine iznajmljenim vozilom dovezli do Zemuna i parkirali na mestu pogodnom za uočavanje oštećenog kada izađe iz dvorišta svoje kuće, da bi zatim Sanjin Š. izašao iz vozila i opservirao teren, čekajući pogodan trenutak za izvršenje krivičnog dela.

Pošto je Brako S. uočio M.Š. kako u 10:03 vozilom marke “Audi 8” izlazi iz dvorišta porodične kuće, javio je to Sanjinu Š. telefonom, putem aplikacije za kriptovanu komunikaciju “Signal”, koji potom, trčećim korakom kreće ka kući M.Š, noseći u ruci pištolj.

Nakon što je M.Š. izašao iz vozila u nameri da zatvori kolsku kapiju, Sanjin Š. mu je prišao i iz neposredne blizine, iznenada, kada se oštećeni okretao da krene prema svom vozilu, u njega ispalio sedam projektila u predelu glave i tela, od kojih je šest pogodilo oštećenog koji je usled zadobijenih povreda preminuo , dok su se okrivljeni udalili na različite strane sa lica mesta.

Takođe sumnja, se da je Sanjin Š. prilikom lišenja života oštećenog neovlašćeno nosio najverovatnije pištolj marke “Crvena zastava” kao i municiju i to sedam metaka, od kojih mu je tri neposredno pred izvršenje krivičnog dela stavio na raspolaganje Branko S.

Bonus video: Uroš Blažić priznao da je izvršio masovno ubistvo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar