Tamara Zvicer Foto: Detective-info.com.ua

Radoje Zvicer iz Kotora, vođa kavačkog klana, već duže vreme se nalazi u bekstvu i njegova lokacija je misterija. Zvicer se nekoliko puta dosad nalazio na meti pripadnika kavačkog klana, a poslednji put je to bilo maja 2020. godine u Kijevu u Ukrajini, kada mu je život spasila supruga Tamara Zvicer.

Zbog napada na Zvicera, uhapšeni su Baranin Stefan Đukić, Podgoričanin Emil Tuzović i državljani Srbije Petar Jovanović i Milan Branković. Oni su na Zvicera zapucali ispred zgrade u kojoj je živeo u Kijevu i teško ga ranili.

#related-news_0

Tamošnja policija otkrila je da je ova grupa stigla u Ukrajinu početkom maja, kupila vozilo koje je korišćeno u napadu, automatsko oružje i pratila porodicu Zvicer. Kožar je likvidiran 23. jula na Krfu, samo dva meseca nakon napada na Zvicera. Istražitelji sumnjaju da su i kavačani došli do informacije ko je predvodnik naručenog ubistva. Osumnjičeni su Zvicera čekali u blizini zgrade u kojoj je živeo, a potom kada je izašao, dvojica napadača su ispalila pet hitaca na njega.

Radoje Zvicer Foto: Printscreen/SKY

Život mu je tada spasila supruga.

Naime, tog dana, napadači su Zviceru prišli nasred ulice i pred brojnim svedocima ispalili su metke ka njemu. I baš kada se učinilo da mu nema spasa, iz zgrade u kojoj su živeli istrčala je Tamara sa pištoljem u ruci i zapucala na atentatore, nakon čega su oni pobegli.

Foto: Printscreen/Facebook/Антон Геращенко

Ubrzo je na društvenim mrežama objavljena fotografija na kojoj se vidi kako Tamara repetira pištolj i viče na napadače, što je po svemu sudeći upalilo, jer su napadači pobegli.

#related-news_1

Pištolj koji je Zvicerova koristila nikada nije pronađen, niti je, prema do sada poznatim informacijama, pokrenuta istraga tim povodom u Ukrajini.

Radoje Zvicer Foto: detective-info.com.ua

Podsetimo, rat između škaljarskog i kavačkog klana počeo je 2014. godine sa nestankom pošiljke kokaina u Španiji. Tada se jedna grupa razvojila na – škaljarski i kavački klan.

U međusobnim sukobima ubijeno je više od 70 osoba, zbog čega se u javnosti neretko moglo čuti i da je reč o „ratu do istrebljenja“.

VIDEO: Pokušaj ubistva Radoja Zvicera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare