Foto:Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Tri maloletnika stara 15, 14 i 12 godina opljačkala su benzinsku pumpu 25. avgusta u jednom selu kod Bele Crkve, a iz objekta su ukrali energetska pića i novac. Dva dana kasnije vlasnik pumpe ih je pretukao i terao da "za kaznu" na ćelavo šišaju jedan drugog dok je on to snimao telefonom.

Oba slučaja – i pljačka pumpe i zlostavljanje maloletnika – prijavljena su policiji i obavešteno je Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu koje je pokrenulo istragu.

Dramu koja se dogodila u belocrkvanskom selu opisao je otac jednog od dečaka. On kaže da je tačno da je njegov sin sa dvojicom drugara krao na pumpi, što nikako ne opravdava, ali ono što je nakon toga usledilo je, po njegovim rečima, pravo divljaštvo.

„Ja sam najpre ljut na svog sina i nijednog trenutka ne opravdavam to što je uradio. Sramota me je! Nije smeo da krade“, rekao je otac.

Otac maloletnika navodi i da im je vlasnik benzinske pumpe rekao da su deca sa pumpe ukrala 100.000 dinara, dok dečaci tvrde da je u pitanju suma od 9.000 dinara.

„Taj čovek je naveo da je u pitanju suma od 100.000 dinara, to se ne vidi na snimku s kamera. Ali verujte, mi smo bili spremni da platimo i to, da se ljudski dogovorimo oko svega i nadoknadimo štetu. Međutim, ovaj njegov postupak nas je zaprepastio“, kaže on.

Isplivao snimak

Na društvenim mrežama objavljen je snimak sa nadzornih kamera na benzinskoj pumpi gde se jasno vidi kako maloletnici ulaze na pumpu, a zatim i kako dečak bez majice koja mu sakriva lice upada kroz prozor.

Oglasili se iz OJT u Vršcu

Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu potvrdili su da je u toku postupak i za pljačku pumpe i za maltretiranje maloletnika.

„Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu je 29. avgusta zaprimilo izveštaj od Policijske stanice Bela Crkva o spornom događaju, te je sada u toku prikupljanje potrebnih obaveštenja“, navode iz OJT u Vršcu.

Bonus video: Prepoznajete li ovog muškarca? Policija ga traži zbog više krađa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare