Foto:MINISTARSTVO ODBRANE/DARIMIR BANDA/MUP Srbije

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu na putu Raška - Kraljevo poginulo je petoro ljudi, među kojima je troje dece kada su se sudarili vozilo Vojske Srbije i civili automobil koje je vojno vozilo smrskalo. Ubrzo nakon nezgode pojavila se informacija da je vozač vojnim vozilom upravljao pod dejstvom alkohola, a redakcija portala Nova.rs pokušala je da na više adresa proveri ovu informaciju. Odgovora na pitanje o alkoholu do danas nema.

Civilni automobil u kom je bilo šestoro ljudi, završio je pod točkovima oklopnjaka PASARS i tom prilikom stradao je Danijel Lazović i njegovo troje dece od deset, sedam i jednu godinu, kao i njihova komšinica Dijana Kutlačić, dok je majka Mirjana, koja se nalazila na mestu suvozača, samo čudom preživela. Ona je narednog dana otpuštena iz bolnice na sopstveni zahtev.

Pročitajte još:

Pripadnik vojske odmah uhapšen

Pripadnik Vojske Srbije M. V. koji je upravljao vojnim vozilom je odmah uhapšen i njemu je određeno zadržavanje do 48 sati. Ubrzo nakon toga se pojavila informacija da je M. V. vozio pod dejstvom alkohola, a pojedini mediji su objavili da mu je izmereno „više od 0,20 promila alkohola u krvi.“ Tragom te informacije portal Nova.rs pokušao je da od nadležnih dobije potvrdu da li je pripadnik Vojske Srbije zaista u krvi imao alkohol, a ako jeste, u kojoj količini.

Foto:Screenshot/Instagram/192_rs

Redakcija portala Nova.rs je najpre poslala pitanje Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu, a potom pozvala i kraljevačku policiju. Međutim, oni su nas uputili na Biro za medije Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu. Nakon toga, kontaktirali smo Biro za medije, a oni su nas uputili na Više javno tužilaštvo u Kraljevu, koje vodi istragu u ovom slučaju. Ponovo smo upitali Više javno tužilaštvo u Kraljevu da nam potvrde ili demantuju tu informaciju, ali nam je rečeno da su u toku istražne radnje i da je u interesu istrage da se trenutno ne objavljuje ta informacija, dok se na završe veštačenja alko-testova, te da će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Ova informacija možda i ne bi bila toliko čudna, da ne odudara od uobičajene prakse. Naime, Ministarstvo unutrašnjih poslova svakodnevno izveštava javnost o tome da li su učesnici saobraćajnih nesreća vozili pod dejstvom alkohola i koliko je alkohola u krvi pronađeno, a isto čine i tužilaštva, zbog čega bi se u delu javnosti mogao steći utisak da nadležne institucije ne žele da se ovaj konkretan podatak objavi. Tu sumnju dodatno potpiruju i brojne nezgode i slučajevi u kojima su učestvovali pripadnici Vojske Srbije, a čiji su detalji zataškavani i na brojna pitanja o njima do danas javnost nema odgovor.

Foto:Facebook/Danijel Lazovic

Podsećanja radi, profesionalnim vozačima i pripadnicima Vojske Srbije zabranjeno je da imaju alkohol u organizmu, to jest izmerena vrednost na alko-testu ne sme biti iznad 0.

Troje dece na mestu ostalo mrtvo

O tome koliko su prizori na licu mesta bili stravični govore i fotografije sa lica mesta, na kojima se vidi da je putničko vozilo u potpunosti smrskano pod točkovima oklopnjaka. Troje mališana, njihov otad Dejan Lazović i njihova komšinica Dijana Kutlačić su preminuli na licu mesta, dok je spasavanje majke stradale dece Mirjane, koja je ostala zarobljena ispod vozila, trajalo satima.

Nastradala Dijana K u nezgodi Foto:Preuzeto sa Sandžak Danas

Inače, kako se u međuvremenu saznalo, i poginuli Dejan Lazović bio je pripadnik Vojske Srbije, odnosno desetar, a porodica je kobnog dana krenula na obeležavanje praznika u manastir Studenica.

Bonus video: Pripadnik Vojske Srbije bio pod dejstvom alkohola

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare