Pripadnici Republičke uprave civilne zaštite pronašli su i osmo telo u potrazi za migrantima koji su se utopili u Drini kod Bratunca nakon što se rano jutros prevrnuo čamac.

Među izvučenim migrantima je i telo žene, a još se traga za majkom i detetom. Traga se i za muškarcem koji je prevozio migrante, ali još nije poznato da li se on utopio ili je pobegao nakon što je shvatio šta je uradio.

Pročitajte još:

Naime, reč je o ilegalnom prevozu migranata, koji su, prema poslednjim informacijama, nastojali preći iz Srbije u BiH, tačnije, pretpostavlja se da su čamci s migrantima krenuli preko Drine s područja opštine Ljubovija.

„Iako se priča da je u čamcu bilo 30 migranata, ta se informacija ne može sa sigurnošću tvrditi budući da su naše kolege s terena dobile podatak da su migranti prevoženi u dve ture. Jedna tura je stigla sigurno na odredište, dok je druga od, veruje se, 15 osoba kobno završila nakon što je došlo do prevrtanja“, rekli su predstavnici Civilne zaštite.

Migranti nestali u Drini Foto: MUP Srbije

S obzirom na to da je, kako je ranije saopšteno, policija zadržala 14 migranata za koje je utvrđeno da su iz Maroka, veruje se da su oni bili u tom čamcu koji se nije prevrnuo. Na zahtev opštine Bratunac na terenu su vatrogasno spasilačke jedinice iz Bratunca tima Republičke uprave civilne zaštite za spaSavanje na vodi. I Tužilaštvo BiH je obavešteno o ilegalnom prevozu migranata.

Povodom ove tragedije ponovo se oglasio i srpski ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Migranti nestali u Drini Foto: MUP Srbije

„Pripadnici Sektora za vanredne situacije tokom pretrage terena izvukli su kod mesta Vrhpolje na obalu beživotna tela šest iregularnih migranata koji su iz Srbije pokušali da pređu reku između mesta Drlača kod Ljubovije i Orlice u opštini Zvornik. Takođe, na području Vrhpolja je uočeno još jedno telo na nepristupačnom terenu i pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije intenzivno rade na izvlačenju, dok je na teritoriji Bosne i Hercegovine u visini mesta Lonjina pronađeno je još jedno telo. Policija i vatrogasci-spasioci nastavljaju dalju pretragu reke Drine i terena oko nje. Od ukupno 18 preživelih iregularnih migranata, 16 je iz Sirije i dvoje iz Egipta. Takođe, od tog broja osam je punoletnih, a 10 maloletnih lica, dok je identifikacija beživotnih tela u toku“, poručio je ministar Dačić i dodao da Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije u vezi sa ovim događajem sve vreme sarađuje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare