Foto: Shutterstock, Privatna arhiva

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske priključilo se danas potrazi za nestalom dvogodišnjom Dankom Ilić i tom prilikom je ovo ministarstvo poručilo da pruža podršku MUP-u Srbije, te da se informacije o nestaloj devojčici mogu prijaviti i hrvatskoj policiji.

MUP Hrvatske je naveo da se i hrvatskoj policiji mogu prijaviti informacije o dvogodišnjoj devojčici koja je nestala kod Bora.

„U naselju Banjsko polje u gradu Boru u Srbiji je u utorak, 26. marta 2024. godine nestala dvogodišnja devojčica Danka Ilić. Ako imate bilo kakve informacije o njenom nestanku, možete ih prijaviti i hrvatskoj policiji na brojeve telefona 01/3788-754 ili 192“, navodi se na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske.

Na sajtu se navodi i da je nestala devojčica visoka 85 cm i da ima smeđu kosu i oči. U trenutku nestanka na sebi je imala maslinastozelenu jaknu, ljubičaste pantalone i crne patike.

Informaciju o dvogodišnjoj djevojčici Danki Ilić koja je nestala u Srbiji, možete dojaviti i hrvatskoj policiji Foto: NENO plakat

„Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske pruža podršku MUP-u Srbije u potrazi za nestalom dvogodišnjom devojčicom aktiviranjem njenog profila u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba“, naveo je hrvatski MUP.

MUP Hrvatske je podsetio da je policija Srbije 26. marta prvi put aktivirala sistem „Pronađi me“ (Amber Alert), sistem namenjen hitnom javnom informisanju u slučaju nestalih maloletnika.

„Kako devojčica još uvek nije pronađena, policija Srbije je zamolila za pomoć sve koji znaju bilo što o njoj, njenom mogućem kretanju ili okolnostima nestanka. Informacije o nestaloj devojčici dostupne su i na veb stranici Interpola“, poručio je hrvatski MUP.

Podsetimo, za nestalom Dankom Ilić raspisana je i žuta Interpolova poternica.

***

BONUS VIDEO – Bojan Cvejić i Marko Nedeljković u „Probudi se“: Izveštavanjem o nestanku devojčice Danke mediji izazivaju strah i bes 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar