Foto:Goran Srdanov/Nova.rs/MUP Srbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije uputilo je danas apel nakon nedavnih tragičnih događaja u našoj zemlji da roditelji obrate pažnju na ponašanje dece prilikom korišćenja interneta.

„Poštovani građani, u svetlu svih nemilih događaja, više nego ikada do sada, neophodno je da očuvamo razumnost i stabilnost, pogotovo prema našoj deci koja informacije prate iz različitih izvora i medija“, navodi se u apeli MUP-a.

MUP apeluje da dečiji profili na društvenim mrežama budu pod roditeljskom kontrolom, u smislu nadzora nad sadržajima kojima dete pristupa, sa kim i na koji način komunicira i u kom vremenu.

„Budimo prisutni i udruženi u prevazilaženju situacije koja je sve građane Srbije uznemirila i duboko potresla“, poručio je MUP.

Podsećanja radi, noćas je u selima kod Mladenovca i Smedereva mladić U. B. (21), kako se sumnja, ubio osam osoba, a njih 14 ranio.

Sve je počelo u selu Dubona, kada je otvorio rafalnu paljbu na mlade ljude koji su kod lokalnog sportskog terena obeležavali Đurđevdanski uranak ranije nego obično, zbog dana žalosti koji je proglašen u Srbiji.

Takođe, u sredu 3. maja, u maloletnik Kosta K. (14) je uhapšen pošto je, kako se sumnja, u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ ubio devet osoba, a ranio njih šest.

Više informacija o masovnom ubistvu u Mladenovcu možete pročitati u našem posebnom blogu uživo.

***

BONUS VIDEO – Hapšenje mladića osumnjičenog da je počinio masakr kod Smedereva i Mladenovca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar