Pred Višim sudom u Beogradu danas je nastavljeno suđenje porodici Kecmanović, po parničnom postupku članova porodica ubijene dece u maskaru 3. maja prošle godine u školi "Vladislav Ribnikar". Završeno je veštačenje dečaka ubice K. K. (14) i svedoče lekari.

Na današnjem ročištu biće saslušani veštaci koji su veštačili dečaka ubicu i porodice oštećenih.

Prvo je govorila Aneta Lakić, predstavnik komisije veštaka koja je ispričala da je maloletni K.K. bio pregledan 3. maja 2023. godine, odnosno na sam dan masakra, te da se taj pregled smatra najinformativnijim i najizvornijim o rasuđivanju dečaka u momentu izvršenja krivičnog dela.

Pročitajte još:

“Pored medicinske dokumentacije, naš nalaz zasniva se i na snimcima pregledanim od samog događaja. Kao i čitavog procesa razgovora koji su obavljeni sa maloletnim K.K., a koji su trajali četiri dana i po nekoliko časova“, ispričala je ona.

Nakon ovog iskaza svoje nalaze trebale su da obrazlažu Ana Najman, psiholog, kao i Milena Stanković, psihijatar.

Foto: Jovan Mladenović/Nova.rs

Po molbi advokata Ognjena Božovića, koji zastupa porodice ubijene dece, javnost je isključena zbog posebno osetljivih detalja iz veštačenja porodica žrtava.

Na ovom ročištu prisustvovali su roditelji ubijenog Andrije Čikića, Suzana Stanković Čikić i Miloš Čikić, majka ubijene Eme Kobiljski, Nina Kobiljski, kao i otac ubijene Angeline Aćimović, Anđelko Aćimović.

Na suđenju je prisustvovala i advokatica porodice Kecmanović, Marina Ivelja, kao i zastupnica škole “Vladislav Ribnikar”.

BONUS VIDEO: Porodice dece ubijene u „Ribnikaru“ stižu na suđenje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare