Ritopek kuća, Veljko Belivuk, Velja Nevolja kombo
Foto: Nova.rs, Printscreen

Kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića uhapšena je u velikoj akciji MUP i BIA početkom februara prošle godine, a ni godinu dana kasnije nije poznato gde su štekovi s novcem ove grupe. Tokom nekoliko pretresa zaplenjeno je više hiljada evra, luksuzni automobili i predmeti, međutim, novac, koji je ova grupa zaradila činjenjem krivičnih dela godinama unazad, i dalje je misterija za istražitelje.

Novac, nekretnine, automobili i luksuzni satovi zaplenjeni su Belivukovoj grupi tokom nekoliko pretresa koje je radila srpska policija. Najveći deo vrednosti zaplenjen je ovoj grupi tokom istrage o pranju novca, a koja se vodi protiv sedam osoba i odnosi se na period od 2016. godine, pa nadalje, odnosno trenutka pada klana Belivuk-Miljković.

U istrazi tužilaštvo tvrdi da je reč o predmetima koje su osumnjičeni kupili od kriminalnih aktivnosti koje su vršili kao navijači FK „Partizan“.

Pretres vile Veljka Belivuka i Marka Miljkovića Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Reč je o o nekoliko stanova i placova za koje tužilaštvo tvrdi da su kupljeni novcem stečenim vršenjem krivičnih dela. Radi se o nekoliko lokacija – ulice Kozarčeva, Živka Davidovića, Čačanska, Grge Andrijanovića, Levskog, ali i građevinsko zemljište u Vrčinu.

Sem toga, reč je o nekoliko skupocenih automobila, pa tako tužilac navodi da je Bojana Belivuk, supruga Veljka, navodno 23.04.2020. pazarila automobil marke „folksvagen tiguan“ za 25.000 evra. Kako se dalje u naredbi o sprovođenju istrage navode, a što je naš portal ranije otkrio, samo dva dana kasnije Veljko Belivuk kupio vozilo „škoda superb“ po ceni od 16.500 evra.

Pročitajte još:

Sa druge strane, sem velike količine novca koja je zaplenjena, Miljkovića tužilaštvo tereti da je novac od kriminalnih aktivnosti, sem nekretnica, ulagao u kupovinu skupocenih satova.

Ipak, prema nezvaničnim saznanjima našeg portala, pretpostavlja se da je to samo deo novca koji su Miljković i Belivuk proteklih godina stekli od krivičnih dela. Naime, pretpostavlja se da uhapšene vođe klana imaju veliki broj štekova za novac, koje policija nije uspela da otkrije. Nije isključeno i da pojedini od njih uopšte nisu u Srbiji.

„Nije isključeno da su pojedini štekovi u Crnoj Gori, s obzirom da je grupa Belivuk-Miljković bila bliska sa „kavačkim klanom“ iz Kotora. Odnosno, poznato je da su imali dobra uporišta u toj zemlji, često su odlazili tamo“, kaže izvor.

Inače, da je reč o velikoj svoti novca, nesumnjivo je na to ukazao i jedan od vođa klana, Marko Miljković. On se na saslušanju 7. februara ove godine dotakao novca koji su, kako tvrdi, dobijali za usluge koje su činili za državu, tačnije od, kako je istakao, Srpske napredne stranke (SNS).

„Mi se vas i vaših političara ne plašimo, niti policije, niste nam ni do kolena. Aleksandar Papić nam šalje non stop poruke da je dobar s vama i Sašom Ivanićem i kako kod vas može puno toga da završi. Ako je to istina, onda mi vratite sat koji ste mi oduzeli, a koji mi je Papić poklonio. Takođe, pitajte Papića koliko nam je novca donosio zato što radimo za SNS, pa kada budete videli o kom iznosu se radi, odustaćete od postupka za pranje novca, a utvrđivaćete onda gde nam je novac od SNS“, rekao je Miljković u iskazu.

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Inače, grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića tereti se za niz teških krivičnih dela, među kojima su ubistva, otmice, trgovina drogom, oružjem. Godinama unazad delovali su pod okriljem navijačke frakcije „Principi“.

Pretpostavlja se da je pomenuta grupa bila sam paravan za kriminalne aktivnosti pomenutih vođa.

BONUS video: Ivan Milićević: Tužilaštvo mora da proveri navode Belivuka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar