Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je danas na posebnoj sednici o Izveštaju Vlade o bezbednosnoj situaciji u Srbiji, da u našoj zemlji ne postoji nijedno nerešeno ubistvo. Međutim, makar prema informacijama koje su dostupne javnosti, ova tvrdnja nije u potpunosti tačna.

„Nemamo nijedno nerešeno ubistvo ili pokušaj ubistva. Nijedno. U prvih 24 sata policija u zadnjih šest meseci rešava krivična dela“, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

Međutim, ministar Gašić po svemu sudeći ili poseduje podatke koje nadležne službe nisu podelile sa građanima Srbije ili je smetnuo s uma da se još uvek ne zna ko je osoba koja je pre oko godinu dana ubila Luku Perenčevića u improvizovanoj teretani na Banjici.

Kobnog dana, napadač je prerušen u dostavljača hrane ušao u teretanu koja se nalazi u podzemlju zgrade u kojoj je Perenčević nekada živeo i u njega ispalio šest hitaca od kojih je Perenčević preminuo na licu mesta. Ubica se zatim dao u beg skuterom, a kako se sumnja, u blizini je imao spreman stan u kom se sakrio.

Luka Perenčević (levo) Foto:privatna arhiva

Međutim, ni pored svih ovih detalja, ali i svedoka koji su kobnog dana bili u teretani sa Perenčevićem, policija i dalje nije privela osumnjičenog pucača. Takođe, javnosti nije poznato ni da li postoje zvanično osumnjičeni za ovaj zločin…

Ubistvo studenktinje na Zvezdari

Foto:Screenshot/Facebook/Ivana Krivokapić

Iako je formalno rešeno detektovanjem osumnjičenog, policija još pravdi nije privela ni ubicu Ivane Krivokapić, studentkinje koja je krajem decembra nađena mrtva u iznajmljenom stanu na Zvezdari. Kako je ranije saopštilo tužilaštvo, za zločin je osumnjičen njen momak Jetmir Gočaj (24), inače državljanin Crne Gore, za kog nadležni veruju da je ubrzo nakon zločina autobusom napustio Srbiju i otputovao u nepoznatom pravcu, najverovatnije ka Crnoj Gori.

Bonus video: Pronađeno beživotno telo devojke na Zvezdari

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare