Foto:privatna arhiva facebook

I. J. (62), paroh manastira Davidovica, koji je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo polno uznemiravanje na štetu deteta (13), prema saznanjima portala Nova.rs, biće saslušan danas. U

Uhapšeni I. J. je u službi Eparhije Mileševske iz koje za Nova.rs navode da su iz medija saznali da je uhapšen monah iz manastira u prijepoljskom kraju, pod sumnjom da je polno uznemiravao devojčicu.

„Na osnovu detaljne provere utvrdili smo da je u pitanju klirik Eparhije mileševske koji je više od 15 godina u Eparhiji i do sada nije imao takvih sklonosti koje mu se stavljaju na teret. Izražavamo svoje duboko žaljenje nad tim potencijalnim deliktom i obaveštavamo javnost da će Eparhija mileševska sačekati izveštaj tužioca i, ukoliko se utvrdi odgovornost osumnjičenog, sa svoje strane preduzeti sve neophodne mere i najstrože kazniti počinioca“, navode iz Eparhije Mileševske.

Foto:privatna arhiva facebook

Po odluci javnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku, kako smo ranije pisali, protiv osumnjičenog I. J. određena je mera zadržavanja u trajanju do 48 časova.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare