Foto: Sigurnosne kamere

Nove fotografije Davida Kneževića, Srbina osumnjičenog da je umešan u nestanak svoje bivše supruge Ane u Španiji, pokazuju kako je ovaj Beograđanin u danima njenog nestanka, u jednoj prodavnici u Madridu, kupovao sprej i lepljive trake kojima je kasnije obojio kamere i onemogućio ulaz u zgradu u kojoj je Ana privremeno stanovala.

Ove fotografije, sa snimaka nastalih početkom februara, uvrštene su u sudsku dokumentaciju i biće korišćene u postupku koji se vodi protiv Davida Kneževića u Sjedinjenim Američkim Državama, gde se trenutno nalazi u pritovru. Knežević je, podsetimo, optužen za otmicu svoje bivše supruge, Amerikanke kolumbijskog porekla Ane Knežević Henao, kojoj se svaki trag gubi 2. februara u Madridu.

Ana Knežević Foto: Privatna arhiva

Tužilaštvo smatra da se kobne večeri pojavio u njenoj zgradi u Madridu, sa koferom u rukama. Zadržao se sat vremena, a potom izašao. Njegov ulazak i izlazak iz zgrade zabeležile su druge kamere, koje je Knežević zaboravo da ofarba, a njegova zavera je otkrivena kada je u jednom trenutku podigao vizir kacige, zbog čega su mu se jasno videle oči.

Na poslednjem saslušanju odbrana Davida Kneževića je tražila da bude pušten da se brani sa slobode.

„On je građanin koji poštuje zakone i nadamo se i molimo da se Ana pojavi negde, kako bi Knežević mogao da bude slobodan“, rekla je Kneževićeva advokatica Džejn Vajntraub.

Španske vlasti su saopštile da je Ana Knežević živela u Fort Loderdejlu, ali da se preselila u Madrid u decembru nakon što se razvela od supruga. Prijatelji su otkrili da je razvod bio buran zbog velike imovine koju bi trebalo podeliti, a govorkalo se o iznosu od oko 15 miliona dolara.

Bonus video: Hapšenje atentatora na slovačkog premijera Fica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare