Nemanja Arsenović Arsa Foto: TikTok

Navijač Crvene zvezde Nemanja Arsenović Arsa (38) nestao je februara 2023. godine, a poslednji put je, prema informacijama njegove majke, viđen u Portugalu. Od tada njegova porodica nije čula ništa o njemu, a Arsenovićeva majka objavila je više video snimaka na društvenim mrežama u kojima moli sve koji imaju bilo kakvu informaciju, da se jave. Arsenović je u Srbiji slovio za problematičnog mladića, navodno je bio u sukobu sa osobama iz kriminalnog miljea i majka navodi da zna da joj sin nije bio cvećka, ali da neće odustati od potrage.

Nemanja Arsenović Arsa, navijač Crvene zvezde koji je odranije poznat javnosti i policiji, vodi se kao nestao od februara 2023. godine, a njegova majka je na društvenim mrežama uputila nekoliko apela u kojima je pozivala sve koji imaju informacije o njenom sinu, da se jave. Arsenović je, prema rečima njegove majke, poslednji put viđen na trgu Vasko da Gama u Lisabonu, a sa njim se poslednji put čula kada joj se javio sa benzinske pumpe u Portugalu.

@nemanja_arsenovic3 Danas je njegov rodjendan i ja njega drugu godinu ne mogi da zagrlim. Molim vas spremna sam da se suocim sa istinom. Price koje dolaze do mene ukljucuju sledece osobe Nikola Vusevis i Piperski kao sto sam vec spomenula u prethodnoj objavi i da im je navodno kumovao Luka Vukicevic, ja ovde nista ne tvrdim samo kazem koje poruke dolaze do mene. Molim vas delite da video bude viralan. #barselona #madrid #portugal #spain #madrid #missingperson #nemanjaarsenovicarsa #arsa ♬ original sound – nemanja_arsenovic_arsa86

Zakucao se autom u Cecinu kuću

Arsenović je odranije poznat srpskoj javnosti, a poslednji put se njegovo ime pojavilo u medijima 2018. godine, kada je u septembru, u jutarnjim časovima, sa još dvojicom mladića automobilima udarili u kuću folk pevačice Svetlane Cece Ražnatović. Nakon što su udarili u jedan od zidova, pobegli su i za njima je raspisana poternica.

Svetlana Ceca Ražnatović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Na uviđaju je konstatovano da su preko deset puta udarili u kuću folk zvezde, prilikom čega su oštećeni fasada, stubovi i polupano je staklo na vratima“, rekao je tada za „Blic“ izvor iz istrage.

Pucnjava ispred kluba na Terazijama

I to nije bila jedina stavka u Arsenovićevom dosijeu. On je prethodno hapšen zbog sumnje da je ispred jednog ugostiteljskog lokala na Terazijama upucao Nikolu Vavića, nekadašnjeg vođu navijačke grupe „Alkatraz“. Sukob između Vukićevića i Arsenovića sa jedne i Miloša Nikolića i Vavića sa druge strane počeo je u toaletu kluba. Do rasprave je došlo zbog neraščišćenih privatnih razmirica iz prošlosti, s obzirom na to da se četvorica mladića poznaju još iz tinejdžerskog doba sa tribina.

Foto: Privatna arhiva

Kasnije se ispostavilo da u Vavića nije pucao Arsenović, već Lazar Vukićević koji je kasnije ubijen kada ga je, prema informacijama iz optužnice, ubio klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Dosije od 14. godine

Arsenović je prvi put imao posla sa policijom još kao maloletnik, a dosije mu je otvoren sa 14 godina. Od 2000. do 2006. godine, prema informacijama koje su ranije objavili beogradski mediji, pisano mu je čak 14 krivičnih prijava, mahom su se sve ticale nasilničkog ponašanja, napada na službeno lice, a bio je sumnjičen i za teško ubistvo.

Njemu su sudili zbog ubistva Dejana Divića (30) i ranjavanje njegovog brata Nebojše decembra 2006. godine, kod stadiona Crvene zvezde. Prvostepenom presudom je osuđen na deset godina zatvora, a Apelacioni sud je aprila 2013. godine preinačio tu kaznu i oslobodio ga krivice.

Sukob sa Nikolom Džonijem Vušovićem

Nakon što je njegova porodica obnarodovala da je Arsenović nestao, Novosti su objavile pozivajući se na informacije iz bezbednosnih službi Španije, da već izvesno vreme traje rat dve beogradske grupe odnosno Vušovića, za kojim je Srbija i tada tragala i ekipa u kojoj je bio Arsenović.  Izvor pomenutog portala je tada naveo da su se Arsenović i Vušović poznavali od rane mladosti, da su zajedno izvesno vreme provodili i na tribinama.

Nikola Vušović Foto:MUP Srbije

„Negde u to vreme je došlo i do otvorenog sukoba, pa je posle nekog nesporazuma, Arsa navodno zviznuo šamar Džoniju. To se dugo prepričavalo, a Vušović mu je zamerao i druženje sa Lazarom Vukićevićem, zbog koga je i dobio nadimak Ćopavi. On je potegao pištolj na Vukićevića, ali je Lazar bio brži i pucao mu u noge. Nije hteo da ga ubije iako je mogao. Laki je za sve njih bio mozak, Vušović, kao i Marko Miljković su bili jako ljubomorni na njega“, naveo je tada izvor.

Njihov sukob je, prema istim informacijama, podgrejala i jedna ženska osoba koju su znali „iz kraja“, a isti izvor je rekao da su zbog nje Vušović i Marko Miljković bili na jednoj, a Arsenović i Vukićević na drugoj strani. Interesantno je da je i otac Lazara Vukićevića, na suđenju kriminalnoj grupi koju su predvodili Belivuk i Miljković, kazao kako je Miljković bio ljubomoran na njegovog sina zbog žene.

Bonus video: Pokušaj ubistva Radoja Zvicera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare