Foto: Privatna arhiva

Demokratska stranka (DS) zahteva tužilačku istragu u kojoj će biti rasvetljene sve okolnosti današnjeg "napada aktiviste Srpske napredne stranke (SNS) Miloša Arsenovića na člana DS Filipa Tršića iz Majura kod Šapca".

„Ukoliko i nalogodavci i oni koji su pružili zaštitu Arsenoviću, sprečivši nadležne organe da rade svoj posao, ne budu otkriveni u najkraćem vremenskom roku, biće to još jedan dokaz da živimo u potpuno zarobljenoj državi“, navodi DS.

Pročitajte još:

U saopštenju se navodi da je „Miloš Arsenović, istaknuti aktivista SNS i novozaposleni u Javnom komunalnom preduzeću, presreo danas Filipa Tršića dok se vozio sa verenicom, psovao ga, pretio i upozorio da čuva svoju porodicu i da gleda svoja posla, kao i da se ubrzo potom pojavio na kućnom pragu porodice Tršić i nastavio sa pretnjama“.

„Policija je odgovorila na poziv, ali su uniformisana lica došavši na lice mesta saopštila da nema elemenata krivičnih dela i da ne mogu ništa da učine. Filip Tršić se nije dao uplašiti i insistirao je da se uradi alko test, pošto je bilo očigledno da se Arsenović nalazi u stanju izmenjene svesti, ali su policajci i to odbili da urade“, navodi se u saopštenju.

DS navodi da je „napad na opozicionog aktivistu u Majuru nedvosmislen dokaz da se nastavlja i širi nasilje vladajućeg režima nad političkim neistomišljenicima i gradjanima“.

„SNS već godinama predano radi na slabljenju institucija, urušavanju ugleda državnih službenika i podgrevanju atmosfere straha u društvu, kako bi obeshrabrila gradjane u borbi za svoja prava. Hrabri pojedinci koji kritikuju korumpiran, kriminalizovan režim ne smeju ostati sami u odbrani od nasilnika“, navodi u saopštenju Demokratska stranka.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar