Grčka policija Foto:Shutterstock/Jose HERNANDEZ Camera 51

Državljanka Srbije (34) koja je 5. juna poginula u saobraćajnoj nesreći u Grčkoj, u kojoj su joj povređeni muž (41) i sin (2), bila je u drugom stanju, ispričali su za Kurir njeni poznanici.

Podsetimo, porodica iz Srbije bila je na letovanju, a žena je nastradala u direktnom sudaru njihovog automobičla „škoda“, beogradskih tablica, i lokalnog gradskog autobusa na putu Katerini – Paralija.

„Žena je dan nakon udesa podlegla povredama u grčkoj bolnici Katerinis, dok su njen suprug i dete transportovani u bolnicu u Solunu. Oni nisu životno ugroženi i trebalo bi uskoro da napuste bolnicu. Mušakrac ima prelome, a dečačić je zadobio povrede glave“, kaže izvor Kurira i dodaje da je do ove nesreće, kako se sumnja, dovela loša saobraćajna signalizacija.

„Sumnja se semafori na raskrsnici nisu bili sinhronizovani, odnosno da se u isto vreme upalilo zeleno svetlo i za „škodu“ i za autobus. To je dovelo do neizbežnog sudara“, navodi izvor i dodaje da je tragičnim posledicama sudara doprinelo i to što je vozač autobusa vozio brže od dozvoljenog.

„Autobus je išao 40 kilometara na čas više nego što je dozvoljeno na taj deonici. Od siline udarca „škoda“ se nekoliko puta okrenula, a dečak koji je bio u svom sedištu, je tokom okretanja ispao iz njega“, rekao je sagovornik.

Poznanici: Neplanirano otišli na letovanje

Poznanici tročlane porodice rekli su za Kurir da su zanemeli nakon strašnih vesti iz Grčke.

„Oni su otišli na to letovanje na poziv babe i dede koji su otišli nekoliko dana ranije. Zvali su ih i rekli im da je prelepo i da bi im se mogli pridružiti. Ona samo što je bila odradila neke preglede i testove koje trudnice inače rade i rešili su da idu malo da se opuste“, kaže poznanik.

Kako dalje navodi izvor, nesreća se dogodila u trenutku kada su iz smeštaja krenuli negde kolima.

„Do udesa je došlo oko 10.30 sati, ma samo što su izašli i krenuli u obilazak“, kaže sagovornik.

Bonus video: Teška saobraćajna nesreća u Salakovcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare