Foto: Privatna arhiva

"Godinu i po dana prošlo je od stravične nesreće koja se dogodila ispred naše kuće, a u kojoj je nastradao moj sin. Optužnica još uvek nije podignuta protiv vozača koji je kolima, pijan, pokosio Ivana, sve je ostalo samo na rečima i obećanjima od strane nadležnih", ovim rečima počinje svoju emotivnu ispovest Rade Jovičin, otac Ivana, mladića koji je poginuo na Badnji dan prošle godine ispred svoje kuće u Alibunaru.

„Ivan je imao manji problem na automobilu, pa je hteo to da sredi, kako ne bi na Božić radio i kako bi bio sa porodicom. Stajali smo obojica ispred automobila, a onda je ni od kuda doleteo R. G. sa svojim autom i Ivana pokosio na moje oči. Čak nije ni kočio, samo je ubrzao i pokušao da pobegne“, priča Rade i dodaje:

Pročitaje još:

„Zbog neprilagođene brzine i zbog toga što je bio pijan, izgubio je kontrolu nad automobilom, udario u banderu koju je presekao, a onda se isprevrtao na drugoj strani puta. Tragedija je utoliko veća jer Ivan sa svojom suprugom ima dvoje male dece, koji su ostali bez oca zbog pijanog vozača“.

Foto: Privatna arhiva

Otac stradalog mladića u razgovoru za Nova.rs ističe da ga boli to što se ceo proces toliko otegao.

„Istragom je utvrđeno da je imao 3,3 promila alkohola u krvi. Veštačenje je urađeno tek 13 meseci nakon nesreće. Svi svedoci su saslušani i ceo proces prikupljanja dokaza je obavljen. Sada čekamo tu optužnicu, ali od nadležnih samo dobijamo obećanja i prazne reči“, rekao je on.

Foto: Privatna arhiva

Jovičin ističe da je čovek koji je usmrtio njegovog sina trenutno na slabi. To ga posebno boli.

„Svaki dan nam je sve teži i teži, posebno ako uzmemo u obzir da je taj mladić sada na slobodi, vozi, smeje nam se u lice. Nije dobio nikakvu zabranu, vozačka dozvola mu nije oduzeta“, govori nam nesrećni otac.

Foto: Privatna arhiva

Rade Jovičin ističe i da je relativno skoro osnovao Udruženje roditelja dece koja su nastradala u saobraćajnim nesrećama.

Ističe da to udruženje ima za cilj da se uradi sve kako bi se procesi ubrzali, da ubice dece iz saobraćaja budu privedeni pravdi i da zakonske kazne budu što strožije za bezobzirne vozače.

Podsetimo, Ivan Jovičin poginuo je prošle godine u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Alibunaru. Nesreća se dogodila na Badnje veče, sat vremena iza ponoći, kada je na njega naleteo R. G., koji je u trenutku nesreće bio pod dejstvom alkohola.

BONUS VIDEO: Saobraćajna nesreća u Bulevaru patrijarha Pavla