Aleksandar Gligorijević Foto: Društvene mreže

Pronalazak tela u stanju raspadanje, u blizini popularnog letovališta Aja Napa na Kipru, otvorio je mnoga pitanja, a jedno od njih je i da li je reč o nestalom Srbinu Aleksandru Gligorijeviću (27), za kojim se traga od kraja jula. Sa tela su uzorkovani biološki trgovi koji su poslati na Institut za genetiku kako bi se utvrdio tačan identitet preminule osobe.

Policija je odmah po pronalasku tela 5. septembra naložila autopsiju, ali je zbog stanja leša bilo nemoguće utvrditi tačan uzrok smrti. Uzorci su poslati na Institut za genetiku, ali treba da se obave i histološka i toksikološka ispitivanja kako bi bila kompletirana istraga, prenose kiparski mediji. 

Pročitajte još:

Za sada okolnosti koje okružuju ovaj slučaj ostaju nejasne, kao i tačan uzrok smrti, a istražitelji ne isključuju nijednu mogućnost. Početni rezultati istrage ukazuju da je moguće da je u pitanju Srbin Aleksandar Gligorijević koji se vodi kao nestao, a poslednji put je viđen 27. jula, a odseo je u jednom hostelu u Aja Napi.

Uprkos obimnoj potrazi od strane lokalne policije, kao i pretrazi bolnica, kampova pa i ispitivanju lokalnih kriminalnih grupa, nije pronađen nikakav trag o nestalom Srbinu. Problem je što je Gligorijevićev mobilni telefon bio isključen, pa policajci nisu mogli da ga na taj način lociraju, izveštavaju kiparski mediji.

Aleksandar Gligorijević Foto: Društvene mreže

Na Kipru se trenutno nalazi Gligorijevićeva majka, prenose lokalni mediji.

Iako još nema zvaničnih informacija, Dejan Gligorijević, otac nestalog Aleksandra, na Fejsbuku je objavio snimak na kojem obilazi šumu gde je pronađeno telo muškarca u Aja Napi.

„Jao, sine gde ostavi kosti… Na Kipru ostavi kosti“, čuje se na snimku Dejanov glas.

Poslednji put se sa sinom čuli 24. jula

Aleksandar Gligorijević je 18. jula otputovao na Kipar a hteo je da kampuje na ovom ostrvu. Kada je stigao ipak se predomislio i odseo u hostelu u sobi u kojoj je bilo još osoba. Tokom svog boravka na Kipru bideo se i sa jednim prijateljem koji je tamo zaposlen u baru, koji je kasnije rekao da je Aleksandar delovao normalno, da nije bio uznemiren niti tužan.

Gligorijevićevi roditelji Jasmina i Dejan sa sinom su se poslednji put čuli 24. jula. On im je tada, navodno, rekao da ima virus i da se oseća loše. Nakon dva dana, njemu se izgubio svaki trag i od tada se vodi kao nestao.

BONUS VIDEO: Hapšenje osumnjičenog za pokušaj ubistv

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar