Uroš i Miloš Panić Foto: Instagram/milos____panic

Braća Vavić ovih dana našla su se u fokusu javnosti nakon što je na jednog od njih, Nikolu, navodno pucano na Savskom vencu u Beogradu. Vavići su široj javnosti poznati odranije, neretko su punili stupca crne hronika, ali oni nisu jedina krimi-braća. Na listi su i Panići, Uroš i Miloš, koji se odnedavno nalaze na slobodi.

Vavići nisu jedina braća koja su proteklih godina bila u fokusu javnosti zbog krivičnih dela. Na podužem spisku definitivno su i Miloš i Uroš Panić, kumčići predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Reč je o sinovima Petra Panića Pane, koji je i sam poznat javnosti po sukobima sa zakonom, ali i vezama sa najvišim državnim funkcionerima.

Panići su poznati po bahatom ponašanju što proteklih godina nisu krili. Tako su redovno na društvenim mrežama objavljivali snimke divljanja na putevima Srbije, neretko ugrožavajući bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju.

Uros Panić Foto:Instagram/uros__panic__

Brza vožnja i kršenje saobraćajnih propisa im nije strano. Ipak, otišli su i korak dalje.

Tako je Uroš Panić objavljivao i kako vređa saobraćajce koji bi pokušali da stanu na put njegovom divljanju u vožnji, zatim koristi znak „stop“ koji imaju saobraćajci u okviru svoje opreme. Protiv Panića su podnete desetine prekršajnih prijava.

Činilo se da su Panići nedodirljivi, a onda je stigao nalog da se privedu zbog sumnje da su posredovali u lancu prostitucije. Hapšenje su, kako smo pisali, izbegli samo par sati pre policijske akcije. Zbog posredovanja uhapšen je i njihov prijatelj Vuk Stanković, kao i Sonja L. koja je obavljala posao sekretarice.

Uros Panić i Vuk Stanković Foto: Screenshot/Instagram/vukeeeeee

Svoj ilegalni biznis su reklamirali na društvenim mrežama putem oglasa, pod paravanom salona za masažu, u kom su naveli da mlade i zgodne maserke pružaju usluge senzualne masaže za muškarce.

U salonu za masažu organizovali prostituciju

Ovu uslugu naplaćivali su od 3.000 do 10.000 dinara, a paralelno sa tim, nudili su i posao navodnim maserkama, obećavajući zaradu od 100 evra dnevno. Sastanci klijenata i „maserki“ odvijao se na tri lokacije u Beogradu, između ostalog u salonu koji se vodi na Vuka Stankovića. Kada je priveden D. L, suprug osumnjičene Sonje L, koji je priznao da je posredovao u prostituciji, kazao da je on kum Uroša Panića, ali i objasnio da su devojke podvodili u stanovima Petra Panića Pane.

Uroš i Miloš Panić Foto: Instagram/uros__panic__

Kako za njima nije bila raspisana međunarodna poternica, tako su se Panići šetali po zemljama u regionu – viđeni su i usnimljeni u provodu u Hrvatskoj, a jedan od njih je i privođen u Crnoj Gori.

Nakon četvoromesečnog bekstva, privedeni su maja po sletenju na Aerodrom „Nikola Tesla“. Nedavno su pušteni na slobodu.

VIDEO: A za kuma Panića – samo domaća poternica!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare