Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Crnogorska policija uhapsila je sugrađane F.L. (42) i I.L. (55), osumnjičene za ubistvo Rožajca A.J., (45) čije telo je pronađeno u Savinom Boru, u Petnjici.

Kako je saopšteno, Upravi policije je danas oko 15.30 časova dežurna služba Odeljenja obezbeđenja Berane obaveštena da je nepoznato lice upotrebilo vatreno oružje na lokalnom putu između Savin bora i Pločnika, opština Petnjica i da je muškarac teško povređen, prenose Vijesti.

“ Policijski službenici Policijske stanice Petnjica odmah su izašli na lice mesta i u vozilu marke „VW Golf“ rožajskih registarskih oznaka pronašli telo nepoznatog muškarca, za kojeg je kasnije utvrđeno da je A.J., (45) iz Rožaja“, navodi se u saopštenju.

„Odmah po navedenom saznanju angažovani su celokupni kapaciteti Regionalnog centra bezbednosti ‘Sever’, kojom prilikom se pristupilo sveobuhvatnoj istrazi, kako na licu mesta tako i na teritoriji okolnih opština gde je uspostavljena blokada svih putnih pravaca kao i graničnih prelaza prema Republici Srbiji, Republici Albaniji i Kosovu. Rezultat ovako brze reakcije policijskih službenika svih organizacionih jedinica Regionalnog centra bezbednosti ‘Sever’ je identifikovanje, lociranje i lišenje slobode u veoma kratkom vremenskom roku, lica koja se dovode u vezu sa izvrsenjem ubistva A.J. iz Rožaja“, dodaje se.

Policija je saopštila da su oko 17.15 policijski službenici na području sela Savin Bor locirali i lišili slobode F. L. (42) i I. L. (55), oboje iz Petnjice, zbog sumnje da su počinili krivično delo ubistvo u saizvršilaštvu.

„Prilikom lisenja slobode kod F.L. je pronađeno i oduzeto vatreno oružje – revolver 38. Specijal SmitWeson, za koji se sumnja da je korišćen u izvršenju ovog teškog krivičnog dela. Uviđaj lica mesta vrši državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju zajedno sa policijskim sluzbenicima Regionalnog centra bezbednosti ‘Sever'“, piše u saopštenju.

„Preduzimanjem daljih mera i radnji u vezi sa ovim krivičnim delom, policijski službenici u selu Kruščica, opština Petnjica izvršili su pretres objekata koje koristi ovo lice, gde je u jednom od objekata pronađena i oduzeta lovačka puška, dok je pretres na drugoj lokaciji u toku. Privedena lica će biti sprovedena na dalju nadležnost Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, a pronađeni i oduzeti materijalni tragovi biće predmet daljih veštačenja u Forenzičkom centru u Danilovgradu“, zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Policija obezbeđuje put na kome se dogodilo dvostruko ubistvo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar