Nenad Stefanović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv Vladimira Kecmanovića, oca dečaka K. K. koji je 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio 10 osoba. Kecmanović se sumnjiči da je godinu dana pre zločina učio sina da puca, a da je oružje držao neobezbeđeno u plastičnim koferima.

Prilikom obraćanja u Palati pravde viši javni tužilac Nenad Stefanović saopštio je da je protiv Vladimira K. napisana optužnica na više od 260 strana. Prilikom obraćanja tužioca saopšteni su neki detalji iz optužnice.

Pročitajte još:

„Vladimir K. optužen je zbog krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti. Postoji opravdana sumnja da je je u periodu od godinu dana pre tragedije obučavao svog sina od 13 godina da rukuje vazdužnim i vatrenim oružjem, kao i pripadajućom municijom“, naveo je Stefanović.

On je istakao da je pored toga Vladimir učio svog sina da gađa u mete u obliku koncentričnih krugova i silueta ljudi, da puni okvire, da stoji i diše prilikom korišćenja vatrenog oružja i to je sve odvijalo se  u prostorijama Streljačkog kluba „Partizan Practical Shooting“, ali i jednom u Etno selu „Gostoljublje kod Mionice.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Takođe, sumnja se da je postupio suprotno odredbama Zakona o oružju i municiji i Pravilnika o prostorno-tehničkim uslovima za bezbedno smeštanje i čuvanje oružja, jer nije obezbedio uslove za bezbedan smeštaj oružja i municije“, istakao je Stefanović.

On je objasnio da je oružje iz kog je dečak počinio zločin umesto u metalnim sefovima sa ključem držao u dva plastična kofera za prenošenje oružja, tako što je oružje i okviri bili u jednom koferu sa katancem sa šifrom, dok je municija bila u drugom koferu na kom nije bilo katanca, umesto u sefu koji se nalazio u zidu hodniku.

Nenad Stefanović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Okrivljeni je tako omogućio detetu da dođe u posed dva pištolja za koja ga prethodno obučavao da puca u streljačkom klubu i to pištolja marki „Češka zbrojevka“ i „Ruger“, za čije nabavljanje i držanje je on posedavao odobrenje nadležnog organa“, rekao je na konferenciji tužilac.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Naveo je da je dečak došao u posed oružja prvog maja, kada je napunio okvire sa čak 92 metka i stavio ih kod sebe, a potom ih je 3. maja prebacio u svoj ranac i poneo sa sobom u školu „Vladislav Ribnikar“.

Kobnog dana, K. K. je hicima iz očevog pištolja ubio 10 osoba.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar