Foto:Screenshot/Instagram/192_rs/Facebook/Danijel Lazovic/Preuzeto sa Sandžak Danas

Mesec dana prošlo je od stravične tragedije koja se dogodila na putu Raška - Kraljevo, kada je oklopno vozilo Vojske Srbije naletelo i smrvilo putnički automobil i usmrtilo Danijela Lazovića (33), njegovo troje maloletne dece i njihova komšinica Dijana Kutlačić (27). Detalji ove nesreće do danas nisu poznati javnosti, a tužilaštvo već mesec dana ne saopštava čak ni to da li je vozač vojnog vozila u trenutku nesreće bio pijan, a kako su preneli mediji.

Kobnog dana, oko 13 časova, dogodila se stravična saobraćajna nesreća kada je oklopno vozilo PASARS naletelo na putnički automobil koji se kretao iz suprotnog smera. Ubrzo nakon nesreće ispostavilo se da je u automobilu bila cela porodica sa troje dece, koja je sa svojom komšinicom krenula na put.

Pročitajte još:

Na licu mesta stradalo je pet osoba. Stradali su Danijel Lazović, takođe zaposlen u Vojsci Srbije, koji je vozio putnički automobil, njegovo troje maloletne dece, kao i komšinica Dijana Kutlačić. Mirjana Lazović, Dejanova supruga i majka dece, pukom srećom je preživela.

Foto:Facebook/Danijel Lazovic

Iako je prema prvim informacijama, rečeno da je vozilo naletelo na oklopnjaka PASARS, slike sa lica mesta pokazivale su drugačiju situaciju na licu mesta. Automobil je iz svoje trake bio sateran pored puta, a na njega je naleteo oklopnjak od nekoliko desetina tona. Prešao je u potpunosti preko vozila, koje je bilo sravljeno sa zemljom. Iako je mesec dana prošlo, neke okolnosti vezane za ovu nesreću još uvek nisu poznate javnosti.

Poznati advokat Božo Prelević ispričao je za portal Nova.rs da se u slučaju vezanom za ovu tragediju, zaista postavlja mnogo pitanja.

Božo Prelević Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

„Najpre je pitanje da li je ta kolona u skladu sa zakonom organizovana? Nejasno je pod kojim okolnostima je došlo do direktnog sudara, u kome je krivo vojno vozilo. Drugo pitanje, pod kojim se okolnostima išlo na tu vojnu paradu“, kaže Prelević.

On ističe da je, ipak, u svemu najveće pitanje da li je vozač vojnog vozila bio pod dejstvom alkohola, a kako su izvestili mediji. Takođe, ukazuje na jednu okolnost.

Foto:Screenshot/Instagram/192_rs

„U ovom slučaju sve ide nešto sporije jer je u sve morala da bude uključena i Vojna policija, pretpostavljam da se obavljaju sva neophodna veštačenja. Videćemo šta je. Problem u svemu tome je u nepoverenju, jer kada pogledamo sve dosadašnje incidente u Vojsci Srbije. Ipak, smatram da sve to nema veze sa vojskom, već sa politikom pa mislim da je i ovde politika kalkuliše kada, kako i šta treba da bude pušteno u medije, a ne da tužilac bude neko ko u potpunosti vodi istragu i obaveštava medije, što bi bilo normalno“, zaključio je Božo Prelević.

A šta smo pitali tužilaštvo?

Portal Nova.rs uputio je pitanja i Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu vezano za ovaj slučaj, jer se nesreća desila na teritoriji ovog grada, ali nam do objavljivanja ovog teksta nisu odvorili.
Pitala smo da li je vozač u trenutku nesreće bio pijan, kao i dokle se stiglo sa istragom.

Takođe, upitali smo i da je vozaču oklopnog vozila Vojske Srbije produžen pritvor, pošto je prethodni određen u trajanju do 30 dana.

Foto:Screenshot/Instagram/192_rs

Trenutno nisu poznate okolnosti dokle se stiglo sa istragom u ovom slučaju, kao ni da li je vozaču oklopnog vozila Vojske Srbije produžen pritvor, pošto je prethodni određen u trajanju do 30 dana.

Bonus video: Mesec dana od nesreće kod Kraljeva: Ministarstvo odbrane podiglo zid ćutanja o tragediji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar