Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs; Goran Srdanov/Nova.rs; privatna arhiva;Printscreen

Srđan Janković i Dejan Dragijević, radnici JKP "Vodovod", uhapšeni su zbog sumnje da su ubili devojčicu Danku Ilić (2) u Banjskom polju u Boru i to tako što su dete najpre udarili automobilom, a potom je usmrtili i njeno telo sakrili. Jedan detalj bio je ključan za otkrivanja osumnjičenih, a reč je o analizi automobila koji su kobnog 26. marta, kada je devojčica nestala, ušli i izašli iz Banjskog polja.

Radnici JKP „Vodovoda“ su, prema tvrdnjama MUP Srbije, priznali ubistvo devojčice, a ministar policije Bratislav Gašić je u četvrtak izneo detalje iz istrage o smrti dvogodišnje Danke. Kako je izjavio Gašić, devojčica je udarena automobilom nedaleko od imanja na kojem je bila tog dana sa majkom i bratom, a osumnjičeni Janković i Dragijević su potom njeno telo stavili u automobil, pobegli sa lica mesta i sakrili ga.

Foto:Društvene mreže

Tokom jučerašnjeg dana, načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić saopštio je i da je devojčica nakon udarca kolima još uvek bila živa, a da su je osumnjičeni potom usmrtili. Istraga nestanka devojčice Danke trajala je 10 dana, a tokom prethodnih pojavljivali su se razni tragovi koje su službenici MUP proveravali.

Pročitajte još:

Ipak, ključan trag za istragu definitivno je bila analiza automobila koji su ušli 26. marta na teritoriju Banjskog polja.

„Tog dana, na teritoriji Banjskog polja, u vremenskom intervalu koji je nama bio interesantan, ušlo je 17 vozila. Od tih 17 samo su dva izašla van Banjskog polja, do dolaska policije i postavljanja punktova. Zašto je to bitno? Zato što gledajući njihovo kretanje (kretanje osumnjičenih), bilo nam je simptomatično da 150 metara od mesta gde su se zaustavili, u dvorištu porodice Ilić, tih 150 mestara prešli su za pet i po minuta, kao što imamo jasno da su se zadržali minut i 40 sekundi na deponiji“, rekao je Gašić na konferenciji.

Bratislav Gašić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Upravo ovaj trag potpuno je preokrenuo tog istrage nestanka Danke Ilić i usmerio policiju na osumnjičene.

Ubrzo potom, policija je naložila i pregled službenog vozila osumnjičenih, a koji su kobnog dana vozili.

Prema dosadašnjim informacija, a kako su mediji preneli pozivajući se na izvore iz policije, u njihovom službenom automobilu pronađeni su izvesni DNK tragovi za koje se sumnja da pripadaju devojčici Danki.

Pročitajte još:

Navodno, osumnjičeni Dragijević je odmah propričao u policiji čim su ga službenici MUP suočili sa činjenicama, dok je Janković propričao tek kada su ga ispitivali na vlaškom jeziku. Dan nakon što su priznali zločin, osumnjičeni su odvedeni na lice mesta i detaljno objasnili kako se zločin dogodio.

Danka Ilić Foto:privatna arhiva

Podsetimo, Danka Ilić nestala je 26. marta nakon što je njena majka prijavila njen nestanak sa imanja u Banjskom polju.

Usledila je opsežna potraga terena, policija je obavila razgovor sa svedocima, a kada se pojavio snimak iz Beča na kom se našla devojčica koja podseća na Danku Ilić, potraga je proširena i na Austriju.

Banjsko polje Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Austrijska policija saopštila je da je utvrđeno da dete sa tog snimka nije Danka Ilić. Dan kasnije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je saopštio da je Danka ubijena, da su dve osobe privedene i da su priznale zločin.

VIDEO: Potraga za telom male Danke: Uhapšeni zbog ubistva rekli više lokacija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare