Suđenje, sudjenje,
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Suđenje Čuružaninu S. A. okrivljenom za pokušaj ubistva ponavlja se zbog promene u sastavu veća Višeg suda u Novom Sadu.

Na početku novog glavnog pretresa saslušani su veštaci, prenosi RTV.

Veštak za sudsku medicinu profesor dr Vladimir Pilija u celosti je ostao kod datog nalaza navodeći da je povreda kod oštećenog nastala prilikom zamaha noža srednjeg intenziteta.

Veštak za trasologiju Dejan Belić ostao je u celosti kod pisanog nalaza.

Veštakinja za psihologiju Sanja Vukmirović u celosti je ostala kod svog dela nalaza u kombinovanom psihijatrisko-psihološkom veštačenju.

Veštak neuropsihijatar profesor dr Boris Golubović u celosti je ostao kod svog dela nalaza, uz korekciju gde su 2,4 gr/kg omaškom svrstali u laku alkoholisanost, a u stvari je srednja ili teška alkoholisanost.

Odbrana okrivljenog predložila je novo sudsko psihijatrijsko-psihološko veštačenje na Medicinskom fakultetu u Beogradu čemu se usprotivila Viša javna tužiteljka Aleksandra Radovanov. Predsednica veća je predlog o ponavljanju odbila.

Prema navodima optužnice, okrivljeni se tereti da je u 23. februara prošle godine u jednom ugostiteljskom objektu nožem pokušao da ubije gosta.

Nastavak suđenja zakazan je za 19. oktobar.

Bonus video: Tuča ispred stadiona u Leskovcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar