Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs; MUP; Facebook

U napadu koji se dogodio noćas u Loznici tokom rutinske kontrole taksija, ubijen je policajac Nikola Krsmanović (34), a njegov kolega Vjekoslav Ilić (50) je ranjen i trenutno se nalazi u Opštoj bolnici u Loznici. Lozničanka S. S, ispred čije kuće se dogodila pucnjava, ispričala je za Nova.rs da je prizor bio stravičan.

“Spavala sam, odjednom su nas probudili pucnji. Ali to nije bio jedan ili dva, već dosta. Istrčala sam odmah na terasu i videla policajca koji se sklonio kod naše garaže. Dozivao je nekoga. Stajao je taj automobil, unutra je bio vozač, a vrata suvozača su bila otvorena. Krenula sam napolje da mu pomognem, ali majka me je zaustavila, rekla je da ne izlazim zbog pucnjave, a ja sam još bila u stanju šoka. U tom je stigla saobraćajna policija koja je nedaleko odavde. Moj otac je sišao dole da pomogne. Verujte mi da sam još u šoku, zaista sam se uplašila. Očekuješ da si bezbedan u svojoj kući i onda se ispred kuće desi ovakva stvar. Žao mi je tog dečka, poznavala sam ga više od 10 godina, zaista mi nije dobro. Isprepadana sam, jedva i govorim“, kaže za Nova.rs ova devojka.

Njen otac bio je očevidac događaja i prvi je pritekao u pomoć ranjenim policajcima.

Loznica, mesto gde se desio napad na policajce Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

“Izašao sam ispred kuće i krenuo ka njihovima kolima. Jedan dečko, taksista, došao je da pokupi devojku i kada je video da se puca. Odleteo je po saobraćajnu patrolu koja je stajala tu u blizini. Čuo sam ranjenog policajca kako govori: “Ranjen je, gotov je, treba mu pomoć.” Došao sam do tog vozila saobraćajne policije i video dečka u lokvi krvi. Duša me zabolela tada i on je nečije dete i tako da strada. Hitna pomoć je stigla brzo, pomogao sam im da ga ubace u vozilo. Bio je pogođen u glavu, nadali smo se da će se izvući ali nažalost nije. Ne mogu da opišem kako se osećam sada. Celu noć nismo spavali, moram da radim i danas, a nije mi do života. Takva jedna osoba dođe i ubije onakvog mladić, ne znam šta da kažem“, kaže ovaj čovek.

Loznica, mesto gde se desio napad na policajce Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Podsetimo, napad na policajce dogodio se nakon što su jednom od putnika u taksiju tražili torbicu na uvid koji je on odbio da preda i potom počeo da puca.

Loznica, mesto gde se desio napad na policajce Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Nikola Krsmanović je stradao na licu mesta, dok je Vjekoslav Ilić prevezen u bolnicu.

Na mestu gde je Nikola stradao građani postavljaju cveće.

Na licu mesta pronađena su dokumenta na ime Artan Hajrizi i sumnja se da je on osoba koja je pucala na policajce.

Sve informacije pratite uživo na portalu Nova.rs.

VIDEO: Mesto pucnjave u Loznici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare