Foto:Italijanska policija

Državljanin Crne Gore izručen je SAD iz Italije kako bi se suočio sa optužbama u vezi sa, kako su američke vlasti navele, međunarodnim švercom više tona kokaina.

Miloš Radonjić (34), stigao je u Bruklin u petak i trebalo bi da bude izveden pred savezni sud u ponedeljak, saopštili su savezni tužioci i zvaničnici Ministarstva za unutrašnju bezbednost i FBI, prenosi RTCG.

Savezna velika porota optužila je njega i nekoliko drugih ljudi prošle godine za zaveru za šverc droge. Prema sudskim podacima, Radonjić je bio visokorangirani član transnacionalne organizacije za drogu koja je koristila komercijalne teretne brodove, uključujući i neke registrovane za isporuku robe u SAD, za transport tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu za narko kartele na Balkanu.

Članovi posade broda svesno su učestvovali u navodnoj trgovini drogom, navodi se u sudskim dokumentima.

Kada je uhapšen u Italiji u oktobru 2023. mediji su preneli da su ga američke vlasti označile „opasnim šefom kavačkog klana“ koji je osumnjičen da je u Evropu pokušao da unese tovar od 2.602 kilograma kokaina brodom koji je plovio pod malteškom zastavom u vodama Kolumbije.

Pred Apelacionim sudom u Trstu 10. oktobra Radonjić je tvrdio da je samo imenjak osobe koja se dovodi u vezu sa trgovinom narkoticima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar