Foto: MUP Srbije, Shutterstock

Jedan bivši fudbaler i jedan kik-bokser našli su se u fokusu javnosti ali ovog puta na stranicama crne hronike. Kik-bokser Nenad Pagonis i bivši fudbler Crvene zvezde Nikola Petković završili su iza rešetaka, jedan jer je tukao bivši suprugu i polomio joj rebro, drugi jer je pretio maloletniku gnusnim rečima. I ovo nije prvi put da sportisti pune stranice crne hronike.

Kik-bokser Nenad Pagonis uhapšen je u sredu uveče u Novom Sadu nakon što je pretukao bivšu suprugu M. B. Kako smo ranije objavili, stravičnom porodičnom nasilju prethodila je svađa bivših supružnika oko deteta. Za ovaj slučaj se saznalo nakon što je žrtva zatražila lekarsku pomoć u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu zbog bolova. Pregledima je utvrđeno da joj je Pagonis polomio rebro, nakon čega je priveden i određeno mu je zadržavanje.

Sukob je prema nezvaničnim informacijama izbio oko treninga njihovog deteta, a prema rečima našeg izvora, i sportista se javio lekaru za pomoć.

Nenad Pagonis Foto: Ivica Veselinov

Nenad Pagonis je, podsećanja radi, višestruki svetski i evropski šampion u kik boksu. Od 2013. godine je član Srpske napredne stranke i našao se među sportistima koji su dali podršku Aleksandru Vučiću tokom prethodnih godina. Napisao je i autobiografski roman “U ringu sa životom”, a interesantno je da je na njegovoj promociji bio nekadašnji gradonačelnik Novog Sada, a sadašnji premijer Srbije i predsednik Srpske napredne stranke.

Nenad Pagonis Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Bivši fudbaler napao maloletnika

Nekoliko sati pre njega, iza rešetaka je završio Nikola Petković, bivši fudbaler koji je nastupao za Crvenu zvezdu. Petković je osumnjičen da je na teritoriji opštine Savski venac, 30. maja 2024. godine, nakon što su se sukobile dve grupe osnovaca dečaku izrekao niz uvreda i pretnji koje su se odnosile na njega i njegovu porodicu. Njemu je Petković rekao da će ga naći kada bude bio punoletan, da će ubiti njega, oca i majku, a da će mu j… sestru i brata.

Foto:Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

I to nije prvi put da je Petković tema na stranicama crne hronike. Njega je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužilo da je ugrozio sigurnost košarkaša Nemanje Bjelice i članova njegove porodice. Naime, Petković i Bjelica su se sreli u jednoj dečijoj igraonici u tržnom centru, a onda je Petković verbalno nasrnuo na Bjelicu, uneo mu se u facu i krenuo da preti njemu i njegovoj porodici rečima da će da ga „iseli u Prigrevicu“.

Foto:Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Potom je, kako se može videti na snimcima sa sigurnosnih kamera, otišao do šanka. Tamo je uzeo makaze i zapretio košarkašu da će ga izbosti.

„Prilikom saslušanja pred javnim tužiocem Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu dana 05. 02. 2024. godine osumnjičeni N. P. je u prisustvu branioca izneo svoju odbranu, kojom prilikom je negirao navode krivične prijave“, saopštilo je tada tužilaštvo.

Auto-trkač i vođa kriminalne grupe

Kotoranin Tripo Ivović, državljanin Crne Gore i Hrvatske, inače vozač brdskih auto-trka, kako su preneli mediji u Hrvatskoj, uhapšen je krajem maja zbog sumnje da je predvodio kriminalnu organizaciju koja se bavila proizvodnjom i trgovinom narkoticima. Jutarnji list je objavio da se Ivović takmičio na prvenstvu Crne Gore u Dubrovniku pre nekoliko godina. Paralelno sa trkačkom karijerom, Ivović je po svemu sudeći gradio i karijeru u balkanskom podzemlju.

„Ivović je pre deset godina kao pripadnik ‘škaljarskog klana’ bio na meti specijalnog crnogorskog tužilaštva kada su njemu i još nekolicini ‘škaljaraca’ u Kotoru pretraženi stanovi i oduzeti mobilni telefoni. I ove godine se spominjao kao osoba pod nadimkom Trkač u prepisci među pripadnicima tog klana, o čemu su izveštavali mediji u Crnoj Gori. Ivović je u Hrvatskoj, u Đakovu, boravio neprijavljeno, a i on je među onima koje je uhapsila hrvatska policija“, pisao je u maju Jutarnji list, kao i to da se sumnja da Ivović već četiri godine tajno živi u Hrvatskoj.

Bivši fudbaler uhapšen u Češkoj

Vladan Šumarević (53), zvani Šumar, bivši fudbaler koji je bio aktivan od 1997. do 2015. godine, uhapšen je kao vođa kriminalne grupe u policijskoj akciji kodnog imena Belvedere. Šumarević se tereti da je predvodio grupu koja je na teritoriji Srbije od 27. septembra prošle godine do 4. maja, kada su pripadnici uhapšeni, trgovala drogom i prodala, kako se sumnja, 172 kilograma amfetamina i 10.000 tableta ekstazija. Pored Šumarevića, uhapšeno je još devet osumnjičenih.

.

„Naredba o sprovođenju istrage doneta je protiv 11 osumnjičenih i to: Vladana Šumarevića, Igora Šćepanovića, koji je označen takođe kao organizator kriminalne grupe, zatim Petra Delića, Miroslava Pavlovića, Slavka Delića, Aleksandra Gosića, koji se ranije prezivao Petrović, Mladena Todorovića, koji se nalazi u priotvoru u Bosni i Hercegovini zbog izvršenja drugog krivičnog dela, Miloša Milovanovića, Slavka Jovanovića, koji se ranije zvao Stevan Dulić, Zahira Hodžića i Milice Ivanović“, saopšteno je iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal početkom maja ove godine.

Njima se na teret stavljaju krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Prilikom pretresa prostorija koje koriste, pronađena je oprema i supstance namenjenu za proizvodnju droge, kao i gotovina u iznosu od 50.000 evra.

Na saslušanju kod javnog tužioca za organizovani kriminal jedan od organizatora Igor Šćepanovic i jedan od pripadnika Miroslav Pavlović su priznali izvršenje krivičnog dela.

Bonus video: Hapšenje pripadnika Organizovane krimnalne grupe u međunarodnoj akciji, koji su se bavili telefonskim prevarama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar