Perović Nebojša advokat Foto:Vesna lalić/Nova.rs; Amir Hamzagić/Nova.rs

Muškarac I. A. (40) uhapšen je noćas zbog sumnje da je, pijan, brutalno pretukao nevenčanu suprugu i njenog sina, a usled stravičnih povreda, nesrećno dete je zbrinuto u bolnici. Monstrum je navodno detetu ruke i stopala stavljao na vreo šporet, a kako za Nova.rs objašnjava advokat Nebojša Perović, nasilniku za ovo krivično delo preti zatvor.

Dečak je u teško stanju primljen u bolnicu i zadržan na lečenju, a na njemu su bile uočljivi podlivi i modrice, kao i opekotine po nogama i rukama, koji su nastali kada je nasilnik, dok je bio u alkoholisanom stanju, prislanjao te delove tela deta na vreo šporet.

Pročitajte još:

O celom slučaju oglasio se i MUP Srbije, iz kojeg su naveli da je osumnjičeni priveden, te da je, sem deteta, zlostavljao i partnerku, koja je takođe zadobila povrede.

Traumu, dete nosi celog života Foto: Shutterstock

Pomenuti slučaj uznemirio je javnost, a poznati advokat Nebojša Perović ističe za Nova.rs da nasilniku preti od dve do deset godina zatvor za krivično delo koje mu se stavlja na teret.

„Za krivično delo delo nasilje u porodici, prema našem krivičnom zakonodavstvu, ako je nasilje učenjeno prema maloletnom licu, zaprećena je kazna zatvora od dve do deset godina, a što dalje znači, da se ne može izreći uslovna osuda već kazna zatvora. Naravno, tužilaštvo će u toku krivičnog postupka razjasniti sve okolnosti, pa i okolnost da li je stepen opijenosti doveo do smanjene uračinljivosti ili bitno smanjene uračunljivosti, a što takođe muže uticati na visinu kaznu ili eventualno utvrditi da je lice prilikom izvršenja krivičnog dela bilo neuračunljivo“, objasnio je Perović.

Nebojša Perović, advokat Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Podsetimo, kako je MUP Srbije naveo, osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

O celokupnom slučaju obavešten je i Centar za socijalni rad.

Još jedan slučaj nasilja u porodici

Nedugo nakon ovog slučaja, javnost se potresao još jedan na Zvezdari. Uhapšen je  B.D. (44) zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

Osumnjičeni se tereti da je, takođe noćas, na Zvezdari zadao udarce rukama i nogama supruzi B. M. (43), koja se u ranim jutarnjim časovima javila u Urgentni centar, Kliničkog centra Srbije, gde su joj konstatovane višestruke teške telesne povrede.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare