Zatvor, ključ, rešetke
Foto: Shutterstock

Čuvar Okružnog zatvora u Smederevu R. D. (49) sumnjiči se da je iz zatvorskog depozita kao novac koji je oduziman od osuđenika.

Na osnovu date saglasnosti Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, juče je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati R. D. (49) inače zaposlen u Okružnom zatvoru u Smederevu na poslovima zatvorskog čuvara, navodi se u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu.

On je osumnjičen da je radnom mestu izvršio krivično delo teška krađa. Njemu se stavlja na teret da je u dužem vremenskom periodu od septembra prošle godine do početka januara 2023. u više navrata, koristivši podesni ključ, iz blagajne Okružnog zatvora, otuđio novac iz osuđeničkog depozita, zloupotrebljavajući odsutnost drugih zaposlenih.

Za krivično delo teška krađa predviđena je kazna zatvora u trajanju od minimum jedne do osam godina, a zakon takođe predviđa i obaveznu odbranu osumnjičenog od strane advokata. Imenovani će sutra biti sproveden u Osnovno javno tužilaštvo radi saslušanja u svojstvu osumnjičenog.

***

BONUS VIDEO: Hapšenje upravnika zatvora u Nišu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar