Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu, uhapsili su šest pripadnika organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i posredovanje u vršenju prostitucije.

Uhapšeni su J. D. (1973), D. K. (1959), A. S. (1982), Ž. Š. (1983), B. G. (1993) i D. M. (1989).

Pročitajte još:

Sumnja se da su oni, od septembra 2022. do maja 2023. godine, vrbovali ženske osobe da se bave prostitucijom, a potom iznajmljivali stanove na teritoriji Beograda u kojima su se one nalazile sa klijentima.

Osumnjičeni se terete i da su putem društvenih mreža organizovali oglašavanje prostitucije, podvodili više od 10 devojaka kojima su organizovali prevoz do klijenata.

Foto: Printscreen MUP Srbije/Video

Novac dobijen od prostitucije su, kako se sumnja, pripadnici organizovane grupe delili između sebe.

Pretresom stanova i drugih prostorija koje su oni koristili policija je pronašla 203.000 dinara, 3.200 evra, 39 mobilnih telefona, 3 laptopa, koji su, kako se sumnja, korišćeni za evidenciju o devojkama koje pružaju seksualne usluge, evidenciju o zarađenom novcu, o početku i završetku pružanja seksualne usluge korisnicima usluga.

Foto: Printscreen MUP Srbije/Video

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

BONUS VIDEO: Hapšenje oca maloletnog ubice sa Vračara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar