Brajan Volš Foto:Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP

Brajan Volš (48) optužen da je u novogodišnjoj noći 2023. godine ubio svoju suprugu, inače Beograđanku Anu Volš, na današnjem suđenju u Višem sudu Norfolka u Masačusetsu trebalo je da se pojavi putem video linka, ali na samom početku suđenja tužilac je zatražio pomeranje ročišta kako bi uradili dodatne DNK analize. Sledeće ročište zakazano je za 1. maj.

Kako je tužilac na početku suđenja istakao, potrebno im je još vremena kako bi uradili neke podrobnije DNK provere u laboratoriji, ali i dodatne kriminalističe radnje.

Foto: Privatna arhiva

Današnje ročište održano je nakon što je pre manje od dve nedelje Federalni sud osudio Brajana Volša na 37 meseci zatvora zbog višegodišnje prevare sa umetninama za koju se izjasnio krivim pre navodnog ubistva svoje žene. Međutim, kako je objavljeno, Volš je danas uložio žalbu na ovu presudu.

„Volš je uložio žalbu na presudu Saveznog suda u slučaju prevare sa umetninama. U slučaju smrti njegove supruge Ane, bio je danas na državnom sudu na saslušanju“, navodi se u ovoj objavi.

Krajem prošle godine Brajanova advokatica Trejsi Miner povukla se iz slučaja, te je Volš dobio novog branioca po službenoj dužnosti. Takođe, Volšov novi advokat je takođe izrazio potrebu za dodatnim vremenom kako bi se upoznao sa dokazima.

Podsetimo, Brajan Volš je optužen za ubistvo supruge Ane, poreklom iz Srbije, kao i za ometanje policijske istrage i opstrukciju pravde i „nepropisno prenošenje ljudskog tela“.

Ana Volš, američka državljanka poreklom iz Beograda, nestala je 1. januara 2023. godine i njen suprug je rekao da je iz Kohaseta u Masačusetsu, gde su živeli, otputovala u Vašington, gde je radila.

Ana Volš Foto: Instagram/anawalshe

Međutim, njen poslodavac je tri dana kasnije prijavio nestanak.

U istrazi su kasnije pronađeni materijalni dokazi koji, prema optužnici, ukazuju da je Brajan Volš ubio Anu, raskomadao njeno telo i uništio posmrtne ostatke.

U podrumu njihove kuće pronađeni su i noževi sa tragovima krvi, a internet pretrage Brajana Volša pokazale su da je tražio informacije o tome kako da se otarasi tela.

On se izjasnio da nije kriv za ubistvo prvog stepena i uništavanje tela svoje supruge, za šta ga tereti optužnica.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar