Foto:privatna arhiva

Tri osobe, među kojima je i devojčica T. F. (2), poginule su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak kada je došlo do direktnog sudara dva automobila kod Sjenice. Nesreću je izazvao mladić koji je odranije poznat po problemima u saobraćaju, a sagovornica portala Nova.rs ističe da je upravo zato ova tragedija mogla biti sprečena i to adekvatnom reakcijom nadležnih.

Teška saobraćajna nesreća dogodila se u petak u večernjim satima prilikom direktnog sudara „mercedesa“, za čijim volanom se nalazio Dženan Korać, i „audija“ u kojem je bila porodica Fehratović. Pored devojčice T. F. (3), nastradao je i njen otac Hasredin Fehratović, kao i mladić koji je vozio „mercedes“. Pored toga, povređeno je još troje ljudi – majka, starija sestra i brat devojčice, kao i još jedan muškarac koji je bio sa njima u automobilu.

Pročitajte još:

Kako smo ranije pisali, Dženan Korać svojim „mercedesom“ preticao je kolonu vozila i tada je naleteo na porodicu koja se sa putovanja iz Sarajeva vraćala prema Novom Pazaru, gde su živeli.

Foto: Facebook/Hasredin Fehratovic

Vera Janković, majka Nikoline Janković i osnivač Udruženja roditelja stradale dece u saobraćaju, ispričala je za portal Nova.rs da većina saobraćajnih nesreća može da se spreči, ali ne apelima i molbama, već striktnim poštovanjem i primenom zakona, te još jednom podvukla da je ovaj mladić već poznat po ovakvom ponašanju u saobraćaju.

„Nije se taj vozač prvi put bahatio. Navodno je lokalno poznat po bahatoj vožnji. I svi su to ignorisali. Nesankcionisanje bahatih vozača obično životima plate nedužni. A institucije kojima je posao da sankcionišu, nastavljaju da ne reaguju. Zato Udruženje iznova proziva i poziva tužilaštvo i sudove da rade svoj posao jer krivica za nedužno poginule je i njihova“, kaže Vera Janković za Nova.rs.

Foto:TANJUG/ NEBOJŠA RAUS

Na istom mestu izazvao nesreću

Kako su preneli lokalni mediji, mladić iz Sjenice na istom mestu je 30. maja ove godine izazvao identičnu saobraćajnu nezgodu. On je tada velikom brzinom naleteo na tri automobila, a od siline udarca njegov automobil je presekao banderu. Ova nesreća nije ga sprečila da nastavi sa nasilničkom vožnjom kojom se hvalio na društvenim mrežama, pa je tako na svom profilu objavio citat: „Ako me jednog dana ubije brzina, nemojte plakati, jer ja sam se smejao“, preneo je Sandžak danas.

Kako isitče Vera Janković, zbog loših rekacija nadležnih je normalizovano nasilje u saobraćaju, pa društvo reaguje tek kada neko mlad ili dete izubi život.

Foto: Facebook

„Pre toga svi razumeju vozača jer svi negde žure, svi gledaju telefon ili svi malo popiju u provodu i zato misle da ‘svakom može da se desi’. Može da se desi da vaše dete bude na mestu žrtve, može da se desi bilo kom vozaču da osvane na umrlici… Zato je bitno sankcionisati apsolutno svako bahato ponašanje u saobraćaju“, zaključila je osnivač Udruženja roditelja stradale dece u saobraćaju.

Podsetimo, druga ćerka porodice Fehratović, koja je teško povređena u ovom sudaru, nalazi se u komi, dok je supruga nastradalog vozača takođe u bolnici i ona je operisana.

BONUS VIDEO: Da li pooštravanje kaznene politike može da smanji broj saobraćajnih nesreća

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare