Navijači, Vojvodina vs Crvena zvezda Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Saša Momčilović (36) ubijen je u Marbelji 12. avgusta na tajnoj žurci u luksuznoj vili, a kako je saopštio ministar unutrašnjih poslova, Ivica Dačić, za njim je bila raspisana poternica jer je bio član organizovane kriminalne grupe. O Momčiloviću su srpski mediji brujali 2010. godine kada je kao navijač Crvene zvezde uhapšen zbog napada na policiju, kao i kada je se pojavio u Urgentnom centru sa prostrelnim ranama.

Momčilović je ubijen u ponedeljak u ranim jutarnjim satima hicem u leđa i kod sebe je imao falsifikovana belgijska dokumenta. Momčilović je 2010. godine, učestvovao je zajedno sa Željkom Božovićem, jednom od vođi navijača Crvene zvezde „Belgrade boys“ i Milošem Lukićem, takođe navijačem, u napadu na policajce.

Pročitajte još:

Njih trojica su 2010. godine bili na proslavi povodom rođenja deteta u jednom restoranu na Paliluli kada su stanari pozvali policiju zbog glasne muzike. Po poziv, policija je izašla na lice mesta. Patrola od tri policijska službenika došla je lokaciju, te su ušli u lokal i zamolili prisutne da ugase muziku.

Policajac je stao pored vrata, ali je 15-ak pijanih gostiju napalo njega i kolege. On je uspeo radio vezom da pozove pojačanje, pa je ubrzo u Ulici vojvode Dobrnjaca stigla ekipa Interventne jedinice i još jedna patrola PS Palilula i uhapsili su trojicu osumnjičenih za napad na kolege.

Momčilović je inače pripadao navijačkoj grupi koju je predvodio Božović, ali i kojoj su pripadali navijači Velibor Dunjić, Uroš Avramović i Dražen Dragaš.

Foto: l.glz.ttlphotos / Shutterstock

Pre deset godina, Saša Momčilović, došao je u Urgentni centar sa povredama koje su nastale od vatrenog oružja. Odvojeno od njega je došao i Jovan Pajić.

„Obojica imaju dosije u policiji i sad se proverava da li su u sukobu. Postoji indicija da su ranili jedan drugog, ali proverava se i mogućnost da li je možda njihovo ranjavanje povezano s pucnjavom, kad je na Voždovcu ranjen navijač Crvene zvezde Marko Ševo“, pisali su mediji.

Momčilović je zadobio lake telesne povrede, dok je Pajić ostao da leži u bolnici.

Ivica Dačić Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je naveo da je ubijeni muškarac imao lažni identitet belgijskog državljanina.

„Po informacijama španske policije, za sada ne postoji veza između ovog događaja i trgovine drogom i organizovanim kriminalom. Za licem je raspisana od strane Interpola Beograd međunarodna poternica, jer je bio član organizovane kriminalne grupe koja se bavila neovlašćenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga, radi neposrednog sticanja finansijske koristi. Lice je imalo zadatak kod utovara kokaina na brod, tako i za praćenje droge, njeno vađenje iz evropskih luka i dalju distribuciju, što je sve zabeleženo u komunikaciji preko aplikacije “SkyEcc““, izjavio je Dačić, prenosi Blic.rs.

U vili u Esteponi kod Marbelje u ponedeljak u jutarnjim satima održavala se tajna žurka na kojoj je ubijen muškarac. Navodno, reč je o Beograđaninu S. M. (36) koji je kod sebe imao falsifikovana belgijska dokumenta.

Telo muškarca je pronađeno u ponedeljak rano ujutru u vili u kojoj je, po svemu sudeći, održavana žurka. Telo je imalo prostrelnu ranu na leđima.

BONUS VIDEO: Tuča navijača Crvene zvezde i Partizana u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare